REKLAMI GEÇ

Macaristan’da Denizli’yi tanıttılar

Macaristan’da Denizli’yi tanıttılar

Türklerin Acıpayam Ovası’na gelişini anlatan 30 dakikalık Denizli Türkmenleri isimli belgesel film, Macaristan’da düzenlenen Türk Kurultayı’nda gösterildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ağustos 2016 Cuma, 09:52

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)
İlki 2008 yılında yapılan ve iki yılda bir düzenlenen Türk Kurultayı, Macaristan’da bu yıl 27 ülkenin katılımıyla gerçekleşti. Dördüncü kez yapılan kurultaya Türkiye bu yıl ilk kez bin kişilik bir ekiple katılırken Türkiye’den 500 Türk vatandaşı ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden de 500 üstünde Türk, organizasyonda yer aldı.

denizli-macaristan-tanitildi-1

200’ü aşkın Turan çadırının kurulduğu kurultayda, 320 Turan atlısı yaptığı nefes kesen gösterilerle izleyicileri büyüledi. Organizasyonun açılışını Macaristan Parlamentosu Başkanvekili Milletvekili Sandor Lezsak yaptı. İki gün süren kurultaya 300 binin üzerinde ziyaretçi katıldı, organizasyona katılan ülke bayrakları at üstünde tek tek sergilendi.

Türk Kurultayı’nda Denizli’yi Engin Akhisar ve Ahmet Rifat Tosun temsil etti. Türkmenlerin Acıpayam Ovası’na gelişini anlatan Acıpayam Ovası’nda 35 kişilik ekiple çekilen Denizli Türkmenleri isimli 30 dakikalık belgesel filmin fragmanı da Macaristan’daki Türk Kurultayı’nda gösterildi. Kurultayda Denizli’nin tanıtılmasını sağlayan filmin yönetmeni Engin Akhisar ve Ahmet Rıfat Tosun, kurultaya katılan gruplarla görüşerek Denizli hakkında bilgi verdi.

denizli-macaristan-tanitildi-2

Filmin yönetmeni Engin Akhisar, “Türk Kurultayı’nda Denizli’yi temsil ettik. Denizli’de geçen yıl aralık ayında çekimlerini yaptığımız Denizli Türkmenleri filmini de gösterme fırsatı bulduk. Türk Kurultayı’nda Denizli’nin tanıtımına bir nebze olsun katkıda bulunduysak ne mutlu bize” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı