REKLAMI GEÇ

Öğretim üyesinden piyano resitali

Öğretim üyesinden piyano resitali

PAÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Özgün Gülhan piyano resitali sundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Mayıs 2018 Cuma, 16:42

Pamukkale Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Özgün Gülhan, Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde piyano resitali gerçekleştirdi.

Öğrenciler, akademisyenler ve davetlilerin katıldığı konserde, piyanist Doç. Dr. Özgün Gülhan, programında Barok’tan Çağdaş Dönem’e uzanan bir repertuar seslendirerek dinleyicilerden büyük beğeni topladı.

Barok Dönem bestecisi D. Scarlatti’nin belirli bir tema üzerinde zincirleme armonik yürüyüşlerinin duyulduğu 27. Sonatı ile başlayan konser, empresyonizm akımının temsilcilerinden olan 20.yy bestecisi M. Ravel’in 6 bölümden oluşan, her bölümünü I. Dünya Savaşı’nda hayatını kaybeden arkadaşlarına ithafen yazdığı Le tombeau de Couperin başlıklı suit ile devam etti. Piyanist Doç. Dr. Gülhan üçüncü eser olarak, yine Barok Dönem bestecilerinden J.P. Rameau’nun iki bölümlü bir dans teması ve çeşitlemelerinden oluşan Gavotte and Variations adlı eserini seslendirdi. Konser, Klasik Döneme damgasını vuran bestecilerden olan J. Haydn’ın 31 numaralı Piyano Sonatı ve klasik müzikte yaratıcılığıyla Romantik Dönemi zirveye taşıyan bestecilerden J. Brahms’ın Klavierstücke Op.118 adlı eserinin Intermezzo ve Ballade bölümleriyle sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı