REKLAMI GEÇ

Ömür Eke’nin “Kadınlar”ı Denizli’de

Ömür Eke’nin “Kadınlar”ı Denizli’de

Denizlihaber.com yazarlarından, ressam Ömür Eke’nin “Kadın”ı konu ettiği resimlerinden oluşan kapsamlı sergisi İzmir ve İstanbul’un ardından şimdi de Denizli’de açıldı. 65 eserin yer aldığı sergi 14 Aralık tarihine kadar gezilebilecek.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 9 Aralık 2017 Cumartesi, 11:14

Denizlihaber.com kültür-sanat yazarlarından, “Kadınlar ve Kadınlık Halleri” teması ve kendine özgü üslubuyla tanınan sanatçı Ömür Eke, “Kadın”ı konu ettiği resimlerinden oluşan sergisiyle bu kez Denizlili sanatsevenler ile buluştu.

Bu yıl önce İzmir’in Urla ilçesindeki Yorgo Seferis Sanat Galerisi’nde başlayan “Kadınlar”ın sergi serüveni, geçtiğimiz Ekim ayında İstanbul’da, sonra Venüs Sanat Galerisi’nde devam etmişti.

Ömür Eke’nin “Kadın” konulu resim sergisi, Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sanat Galerisi’nde, sanatsevenlerin yoğun ilgi gösterdiği bir törenle açıldı.

Sanatçının resim anlayışına uygun, orta büyüklükte tabloların seçildiği sergide, ağırlıklı olarak kadın figürlerine yer veriliyor. Kadın imgesi üzerinden toplumsal nitelemeler içeren çalışmalarda, daha çok kadının modern yaşam içindeki yalnızlığı, özgürlük alanı ile yalnızlığın kesiştiği anlar, kadının kendini ifade etme sürecinin psikolojisi ve gündelik kadın halleri işleniyor. Kadına özgü statü resimlerde bir form değil, bir teselli olarak algılanırken, gündelik eylemin bir hareket unsuruna dönüştüğü gözleniyor. Kadın merkezli temalara dayanan resimlerde görülen soyutlanmış kadın, Eke’nin resimlerinde kanlı-canlı, sokakta, işte, evde, kafede, barda… yaşayan bireye dönüşüyor. Sanatçının deyişiyle kadınlar pratikte aynılaşıyor olabilir, ancak bu biçimsel tespiti tersinden okumak da mümkün: Kadınlar aynı mecrada daha kolay buluşuyor! Bu durum bir yandan resimleri izlenir kılarken, bizi de resmi niteleyen sosyal alanın tartışılabilir boyutlarında gezintiye davet ediyor.

Sergi 14 Aralık 2017 tarihine kadar mesai saatleri içinde gezilebilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı