REKLAMI GEÇ

Ömür Eke’nin ‘Kadınları’ Yorgo Seferis’te

Ömür Eke’nin ‘Kadınları’ Yorgo Seferis’te

Denizlili sanatçıların kent dışındaki sergilerine bir yenisi eklendi. Denizlihaber.com kültür-sanat yazarlarından, “Kadınlar ve Kadınlık Halleri” teması ve kendine özgü üslubuyla tanınan sanatçı Ömür Eke, son sergisini İzmir Urla’da, Yorgo Seferis Sanat Galerisi’nde açtı. 44 eseriyle yer alan sanatçının çalışmaları 23 Kasım 2016 tarihine kadar sanatseverlerce görülebilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Kasım 2016 Pazartesi, 11:19

Sanatçı Ömür Eke, her yıl farklı illerde yaptığı sergilerine bir yenisini ekledi. İzmir Urla İskelede faaliyet gösteren Yorgo Seferis Sanat Galerisi kapısını bu kez Eke’nin resimlerine açtı.

denizli-omur-ekenin-kadinlari-yorgo-seferiste-1

Yağlıboya tekniğiyle hazırlanmış 44 resmin yer aldığı serginin açılışı 12 Kasım tarihinde verilen bir kokteylle yapıldı. Etkin ve kalabalık bir davetli grubunun ilgi gösterdiği sergi açılışı güzel bir havada geçti.

Sanatçının resim anlayışına uygun, orta büyüklükte tabloların seçildiği sergide, ağırlıklı olarak kadın figürlerine yer veriliyor. Kadın imgesi üzerinden toplumsal nitelemeler içeren çalışmalarda, daha çok kadının modern yaşam içindeki yalnızlığı, özgürlük alanı ile yalnızlığın kesiştiği anlar, kadının kendini ifade etme sürecinin psikolojisi ve gündelik kadın halleri işleniyor. Kadına özgü statü resimlerde bir form değil, bir teselli olarak algılanırken, gündelik eylemin bir hareket unsuruna dönüştüğü gözleniyor. Kadın merkezli temalara dayanan resimlerde görülen soyutlanmış kadın, Eke’nin resimlerinde kanlı-canlı, sokakta, işte, evde, kafede, barda… yaşayan bireye dönüşüyor. Sanatçının deyişiyle kadınlar pratikte aynılaşıyor olabilir, ancak bu biçimsel tespiti tersinden okumak da mümkün: Kadınlar aynı mecrada daha kolay buluşuyor! Bu durum bir yandan resimleri izlenir kılarken, bizi de resmi niteleyen sosyal alanın tartışılabilir boyutlarında gezintiye davet ediyor.

İzmir Urla doğumlu Yunanlı şair Yorgo Seferis’in adını taşıyan galeri, Urla iskelesinde eski bir Rum evi. Restore edilip sergi salonu ve sanat galerisi olarak işletiliyor. İki katlı bir taş evden oluşan galeri, bölge sanatçıları için sık sık resim ve diğer sanat dallarına ait sergilere ev sahipliği yapıyor.

denizli-omur-ekenin-kadinlari-yorgo-seferiste-2

Sanatçı Ömür Eke’nin Yorgo Seferis Sanat Galerisi’nde açtığı sergi 23 Kasım 2016 tarihine kadar gezilebilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı