REKLAMI GEÇ

Ören yerleri ihalesi bölgesel olsun önerisi

Ören yerleri ihalesi bölgesel olsun önerisi

Yazar Güngör Uras, Milliyet gazetesinde köşesinde, aralarında Denizli’deki Hierapolis ve Laodikya antik kentlerinin de bulunduğu ören yerleri ihasiyle ilgili bir yazı kaleme aldı. Uras, yazısında DENTUROD’un “ihaleler bölgesel olsun” önerisini dile getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Ağustos 2016 Pazar, 15:55

Milliyet yazarı Güngör Uras, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerleri gişelerinin işletim işinin 2010 yılından buyana ihaleyle özel işletmecilere verildiğini anımsattığı yazısında, ilgi gören ören yerlerini Pamukkale Hierapolis Ören yeri (1 milyon 731 bin kişi), İzmir Efes Ören yeri (1 milyon 703 bin kişi), Nevşehir Göreme Açık Hava Müzesi 976 bin kişi) olarak sıraladı.

Bakanlığın, Türkiye genelinde 376 müze ve ören yerinin gişelerini 5 yıllığına kiraya vererek 1.2 milyar lira gelir hedeflediğini anlatan Uras, müze ve ören yerlerinde ayırım yapılmadan tamamı, “toptan” ihaleye çıkarıldığına dikkat çekti.

Yazısında, Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği’nin (DENTUROD) açıklamasına da yer veren Uras, “DENTUROD, müze ve ören yerlerinin toplu olarak ihaleye çıkarılacak yerde, bölgesel ihalelerin daha yararlı olacağını belirtiyor. Açıklamada, Pamukkale ve Laodikya ören yerlerinin toplu ihale kapsamından çıkarılması halinde Denizli’deki yerel yönetimlerin ihaleye katılarak, bu ören yerlerini işletebileceklerine işaret ediliyor. Yerel yönetimlerin kendi bölgelerindeki ören yerlerinin değerlendirilmesine daha fazla özen göstereceklerine dikkat çekiliyor” ifadelerine yer verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı