REKLAMI GEÇ

Özay Gönlüm Ses Yarışması düzenlendi

Özay Gönlüm Ses Yarışması düzenlendi

Kızılcabölüklüler Vakfı, Türk Halk Müziği’nin unutulmaz isimlerinden Özay Gönlüm’ün tanıtılması, türkülerinin genç nesillere sevdirilmesi ve korunması amacıyla ses yarışması düzenledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Haziran 2016 Cuma, 09:25

Özay Gönlüm Ses Yarışması’na başvurular bugün sona erecek. Katılmak isteyenler, Kızılcabölük Eğitim Kültür Vakfı’nın Fesleğen Mahallesi 1002 Sokak No:1 adresine giderek kayıt yaptırabilecek.

Finale kalacak olan yarışmacıları belirlemek için 27 Haziran Pazartesi günü Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı’nda ön eleme yapılacak. Ön elemeyi geçerek finale kalan sanatçılar, 22. Kızılcabölük Kültür Sanat Tekstil ve Moda Festivali’nin ilk günü olan 8 Temmuz’da yarışacak.

Kızılcabölüklüler Vakfı Başkanı Osman Erkli, Özay Gönlüm’ün genç nesillere tanıtılması ve türkülerinin sevdirilmesi, eserlerinin ve isminin yaşatılması için böyle bir yarışma düzenlediklerini söyledi. Erkli, “2009 yılında dar çerçevede başlayan bu etkinliği daha sonra genişleterek devam ettirdik. Bu manada 6’ıncısını düzenleyeceğimiz yarışmaya türkü söyleyen herkes katılabilir”dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı