REKLAMI GEÇ

Özel çocukların özel sergisi

Özel çocukların özel sergisi

Denizli Çamlık Özel Eğitim Ortaokulu ve Mesleki Eğitim Merkezi’nin öğrencileri; resim, çini, seramik ve teknoloji tasarım çalışmalarını açtıkları sergiyle beğeniye sundu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 1 Nisan 2016 Cuma, 12:21

Denizli’de hafif düzey zihinsel engelli 217 öğrencinin eğitim gördüğü Çamlık Özel Eğitim Ortaokulu ve Mesleki Eğitim Merkezi’nin öğrencileri, bu eğitim öğretim yılında yaptıkları çalışmaların yer aldığı sergiyi Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda açtı.

denizli-zihinsel-engelli-cocuklarin-sergisi-4

Sergi açılışına Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Çamlık Özel Eğitim Okulu Müdürü Yavuz Yıldırım, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra sivil toplum temsilcileri katıldı.

ESERLERİNİ GURURLA SERGİLEDİLER
Hafif zihinsel engelli ortaokul ve mesleki eğitim merkezinde öğrenim gören öğrencilerin resim, seramik, çini ve teknoloji tasarım çalışmalarından oluşan sergiyi gezen Kaymakam Şükrü Görücü, “Öğrencilerimize fırsat verildiğinde neler yapabileceğini gördük. Ve bu öğrencilerimize sahip çıkan sivil toplum örgütlerine de teşekkür ederim. Toplumun benimsemediği hiçbir proje başarılı olmamıştır. Ben, yerel yönetim temsilcilerin ve vatandaşların bu sergiyi gezmelerini ve özel çocuklarımızın eserlerini görmelerini isterim” dedi.

denizli-zihinsel-engelli-cocuklarin-sergisi-3

Sergi hakkında bilgi veren Okul Müdürü Yavuz Yıldırım ise, sergide 100’ün üzerinde öğrencinin dönem içerisinde yaptığı çalışmaların yer aldığını söyledi. Yıldırım, ilkokul, ortaokul ve mesleği eğitim merkezinde toplam 217 özel çocukların eğitim gördüğünü açıkladı.

denizli-zihinsel-engelli-cocuklarin-sergisi-2

SERVİSİ DE ÖĞRENCİLER YAPTI
Bu arada, sergiyi gezen protokol üyelerine ve davetlilere ikram servisini de öğrenciler kendileri yaptı. Büyükşehir Turan Bahadır Sergi Salonu’nda açılan sergi, bir hafta süreyle sanatseverler tarafından gezilebilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı