REKLAMI GEÇ

Pamukkale’de şiirle aşka yolculuk

Pamukkale’de şiirle aşka yolculuk

Pamukkale’de Aşka Yolculuk 1. Uluslararası Şairler Şöleni 31 Ekim Cuma günü başlayacak. Türkiye ve yurt dışından çok sayıda şairin katılacağı Şölen 3 gün devam edecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ekim 2014 Cuma, 16:25

Koordinatörlüğünü Arzu Subakan Kabukçu’nun üstlendiği ve 14 üyeden oluşan Pamukkale’de Aşka Yolculuk 1. Uluslararası Şairler Şöleni Tertip Komitesi, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde toplantı düzenledi.

Denizli’de ilk kez yapılacak olan Şairler Şöleni hakkında bilgi veren Komite Koordinatörü Arzu Subakan Kabukçu, Türk şiirinin yaşayan ulu çınarlarından büyük şair Cemal Safi’nin yıllar boyunca yürüttüğü ancak bir süre ara verdiği şiir etkinliğinin, Denizli’de yeniden hayat bulacağını belirtti.

ŞİİRİN OSCARLARI DAĞITILACAK
Pamukkale’de Aşka Yolculuk 1. Uluslararası Şairler Şöleni’nde yurt içinden ve dışından yarışmaya katılan 200’ün üzerinde şiirin, Cemal Safi’nin başkanlığında oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendirileceğini belirten Kabukçu, “Şu ana kadar yarışmaya 200’ün üzerinde eser başvurusu yapıldı. Şiirler jüri üyelerimiz tarafından değerlendirilecek ve 1 Kasım cumartesi günü düzenlenecek olan Gala Gecesi’nde dereceye giren şairlere ödülleri verilecek” dedi.

denizli-sairler-soleni-ic

“NEDEN SAHİP ÇIKTIK”
Şair Cemal Safi’nin yıllarca gerçekleştirdiği şairler şölenine sahip çıkmalarının nedenini de açıklayan Arzu Subakan Kabukçu, “Denizli, son yıllarda sanayi, ticaret, turizm, tekstil, tarım, mermer, jeotermal gibi alanlarda yaptığı yatırımlar ve elde ettiği başarılarla sıkça söz ettirmiştir. Görsel sanatlarda da kurumsal anlamda gelişmeler yaşanmıştır. Ancak şiirde istenilen noktaya gelinememiştir. İşte bu nedenden dolayı şairler şöleninin Denizli’de yapılmasını istedik ve sahip çıktık” diye konuştu.

JÜRİDE KİMLER VAR?
Cemal Safi’nin başkanlığında oluşan Jüri üyeleri ise; Edebiyat Bilimcisi Şair-Yazar Abdullah Satoğlu, Şarkı Sözü Yazarı Arzu Subakan Kabukçu, Bestekar Bilge Özgen, Şarkı Sözü Yazarı Nedim Saatçioğlu, Şair ve Yazar Pamukkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Şerif Kutludağ, Şair-Yazar Yahya Akengin’den oluşuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı