REKLAMI GEÇ

PAÜ’de arkeolojide koruma ve sergileme konuşulacak

PAÜ’de arkeolojide koruma ve sergileme konuşulacak

Pamukkale Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrenci ve öğretim elemanlarından oluşan Mimarlık ve Tasarım Topluluğu, yeni öğrenim dönemi etkinlikleri devam ediyor. Dr. Öğr. Üyesi Gözde Kan Ülkü koordinatörlüğünde yapılan son etkinliğin konuğu Yüksek Mimar Sinan Omacan olacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Kasım 2018 Perşembe, 11:51

PAÜ Mimarlık ve Tasarım Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte “Arkeolojik Alanlarda Koruma ve Sergileme” konuşulacak. Etkinlik konuğu Yüksek Mimar Sinan Omacan’ın sunumunu yapacağı arkeolojik kazı alanlarında koruma ve sergileme teknikleri yanında projelendirme ve uygulama deneyimleri paylaşılacak. Daha önce Çatalhöyük arkeoparkında çatı örtü projesini hazırlayan ve uygulayan Sinan Omacan, tarih öncesi kazı alanlarında korumanın önemi ve tekniğini anlatacak.

Mimarlık ve Tasarın Topluluğu proje koordinatörlüğünü sürdüren Dr. Öğr. Üyesi Gözde Kan Ülkü yapılan etkinlik ile ilgili şu bilgileri verdi: “2018-2019 Güz Dönemi içerisinde, PAÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü, benim koordinatörlüğünü üstlendiğim MİM307 3.sınıf proje stüdyosunda ‘Tripolis için ‘Arkeopark’ ve ‘Şapel Üst Örtüsü’ ve Doç. Dr. Burak Altınışık’ın koordinatörlüğünü üstlendiği MİM201 2. Sınıf proje stüdyosunda ‘’Tripolis Ziyaretçi Karşılama Alanı’ proje konularını çalışmaktadır. Söz konusu projelerin tartışma ve deneyim zeminine uygun olarak Yüksek Mimar Sinan Omacan ‘’Arkeolojik Alanlarda Koruma ve Sergileme’’ konulu sunumunu yapmak üzere PAÜ Mimarlık ve Tasarım topluluğu tarafından davet edilmiştir, etkinliğimize herkes davetlidir” dedi.

Y. Mimar Sinan Omacan’ın sunumunu yapacağı etkinlik, 16 Kasım 2018 Cuma günü saat 17.00’de, Tıp Fakültesi F Blok Konferans salonunda başlayacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı