REKLAMI GEÇ

Rötuş Topluluğu, “Don Juan”a hazırlanıyor

Rötuş Topluluğu, “Don Juan”a hazırlanıyor

Pamukkale Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu Rötuş Edebiyat ve Sanat Topluluğu, bu yıl ikincisini sahneleyecekleri ‘Don Juan’ oyunu için hazırlanıyor. Oyun, 7 Mart Çarşamba günü PAÜ Kongre Kültür Merkezi’nde izleyicileriyle buluşacak.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 6 Mart 2018 Salı, 13:47

Pamukkale Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu Rötuş Edebiyat ve Sanat Topluluğu, sahneleyecekleri ‘Don Juan’ oyunu için geri sayıma başladı.

Oyunlarında daha çok Moliere’in eserlerini uyarlayan topluluk, daha önce de Cimri ve Kibarlık Budalası’nı sahneye taşımıştı. Geçen yıl Don Juan’ı sahneleyen topluluk, ulaşamadıkları kitleler için aynı oyunu yeniden sahneliyor.

Tamamen sanat aşkı ile tiyatro yapan topluluk, hiçbir destek almadan, kendi imkanları ile çalışmalarını sürdürüyor.

Rötuş Edebiyat ve Sanat Topluluğu Başkanı Servet Ceberut, sponsor konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “Tiyatro topluluğumuzda her bölümden öğrenci arkadaşımız var. Biz bu ülkenin gençleri olarak, sanatsız bir toplumun karanlıkta kalacağını düşünmekteyiz ve bu amaçla yola çıktık. Ne yazık ki kendi imkanlarımız yetersiz kalıyor. Sponsor bulmakta zorlanıyoruz. Boş sınıflarda çalışmalar yapıyoruz. Bu imkansızlıklar bizi zorlasa da, biz, toplumun sesi olmaktan geri çekilmeyi düşünmüyoruz” diye konuştu.

NEDEN MOLIERE?

Rötuş Edebiyat ve Sanat Topluluğu’nun çoğunluğunun Fransız Dili ve Edebiyatı öğrencilerinden oluştuğunu belirten Ceberut, topluluğun ilk oluşmasında yine Fransız Dili ve Edebiyatı öğrencilerinin çabası ile somut hale geldiğini dile getirdi.

Rötuş Edebiyat ve Sanat Topluluğu’nun hazırladığı, Fransız esintilerinin yer aldığı bu oyun, ücretsiz olarak tüm sanatseverleri 7 Mart Çarşamba günü, saat 20.00’de PAÜ Kongre Kültür Merkezi’ne bekliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı