REKLAMI GEÇ

PAÜ’yü çocukların resimleri şenlendirdi

PAÜ’yü çocukların resimleri şenlendirdi

Pamukkale Üniversitesi 1. Resim Şenliği kapsamında yapılan “Hayallerim, dünyam ve ben” konulu resim yarışması sonuçlandı. PAÜ Kongre Kültür Merkezi’nde dün yapılan ödül töreni ve sergi açılışına yoğun bir katılım oldu.

/ DENİZLİHABER / 12 Mart 2008 Çarşamba, 01:00

Pamukkale Üniversitesi 1. Resim Şenliği başladı. Şenliğin açılış gününde, ‘Hayallerim, dünyam ve ben’ isimli resim yarışmasına katılan ve dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmaya katılarak sergilenmeye layık bulunan eserler ile PAÜ Eğitim Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerinin yağlı boya resimleri de açılış gününde sergilendi. Şenliğin ilk gününde, Ressam Yaşar Çallı öğrencilerle söyleşti.

Denizli’deki ilköğretim okulları arasında yapılan ve toplamda 427 resmin katıldığı yarışmada 8 resim bilgi eksikliği nedeniyle değerlendirmeye alınamadı.Pamukkale Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tahsin Hancıoğlu, Doç.Dr. Sadettin Sarı, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden Erhan Aran, Hakkı Dereköylü A. Güzel Sanatlar Lisesi’nden Özgür Lebeoğlu, Seyhan İlhan’dan oluşan yarışma jürisi 1. ve 2. kademelerde ilk üçü belirlerken, ayrıca her iki kademeden de toplam 40 resmi teşvik ödülüne değer buldu.

Ödül töreninde genç yeteneklere seslenen Ressam Yaşar Çallı, tarihe bakıldığında toplumları ileri götüren unsurların başında sanatçıların eserleri olduğunu söyledi. Ressam Çallı, insanları din, dil, ırk gözetmeden biraraya getiren sanatın evrensel bir değer olduğunu.vurgulayarak, “Ama kendi toprağımın insanlarında böylesine güzel eserleri ve organizasyonları görmek beni çok duygulandırdı. Bu yöreden çıkmış bir sanatçı olarak üzerime düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmek için elimden geleni yapacağım” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı