REKLAMI GEÇ

Sivil Toplum Diyaloğu görücüye çıktı

Sivil Toplum Diyaloğu görücüye çıktı

Cafer Sadık Abalıoğlu (CSA)Eğitim ve Kültür Vakfı’nın, Avrupa Birliği Projesi kapsamında hayata geçirdiğini “Sivil Toplum Diyaloğu İçin Sanat” projesinin final sergisi Pamukkale Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde açıldı. Sergide, 3’ü AB üyesi ülkelerden olmak üzere 12 sanatçının “Her Türlü Ayrımcılılık ve Nefret Söylemiyle Mücadele” konulu tablosu yer aldı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 23 Mayıs 2015 Cumartesi, 11:05

CSA Eğitim ve Kültür Vakfı, sivli toplum örgütleri arasında diyaloğu güçlendirmek, sanatsal ve kültürel faaliyetler ile farkındalık yaratmak amacıyla “Sivil Toplum Diyaloğu İçin Sanat” projesi kapsamında “Her Türlü Ayrımcılık ve Nefret Söylemi İle Mücadele” temalı atölye çalışması tamamlandı.

denizli-csa-vakfi--ab-projesi-ic

Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği, İtalya’da faaliyet gösteren Lunaria Derneği ile CSA Eğitim ve Kültür Vakfı’nın birlikte hayata geçirdiği “Sivil Toplum Diyaloğu İçin Sanat” projesine, 3’ü AB üyesi ülkelerden olmak üzere 12 sanatçı katıldı. Ocak ayından beri devam eden projenin final sergisi PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde açıldı.

Lunaria Derneği temsilcisi ve ressam Tijen Şikar ile atölye çalışmalarına katılan Deniz Sağdıç’ın katıldığı final sergisinde, 12 sanatçının “Her Türlü Ayrımcılık ve Nefret Söylemi ile Mücadele” temalı eserleri yer aldı.

denizli-csa-vakfi--ab-projesi-ic-1

Uzun soluklu bir çalışmanın daha sonuna geldiklerini belirten CSA Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Abalıoğlu, “Ocak ayında başladığımızatölye çalışmalarının ardından birçok sanat ve kültür etkinlikleri ve sergilerle devam ettiğimiz çalışmamızın final sergisini burada açtık. Çalışmamıza 3’ü yabancı 12 sanatçı katıldı. Ben, projemizin amacına ulaştığını düşünüyorum” dedi.

Lunaria Derneği temsilcisi Tijen Şikar ise, çalışmanın en keyifli ayağının atölye çalışması olduğunu belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından, Denizli İşitme Engelliler Derneği Başkanı ve Pamukkale Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Çelebioğlu, CSA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Abalıoğlu, ablası Nermin Ülkü ile birlikte çok sayıda sanatsever sergiyi gezdi. Sergi, 29 Mayıs Cuma gününe kadar açık kalacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı