REKLAMI GEÇ

TÜKÇEVİZYON FESTİVALİ BAŞLIYOR

TÜKÇEVİZYON FESTİVALİ BAŞLIYOR

Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi ve TRT işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenecek Türkçevizyon Uluslararası Türkçe Müzik Festivali başlıyor. 25 ülkeden 100’e yakın sanatçının katılacağı festival 30 Mayıs’ta başlayacak ve 3 Haziran’da sona erecek.

/ DENİZLİHABER / 27 Mayıs 2010 Perşembe, 18:56

Denizli Belediyesi söz konusu festival için tüm hazırlıklarını tamamladı. Gerek yurt içi ve gerekse yurt dışından gelecek misafirler için tüm ihtiyaçları karşılanırken organizasyon için de hazırlıklar tamamlanma aşamasına geldi.

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan ve 3 Haziran’a kadar devam edecek festivale, 26 ülkeden 100’e yakın sanatçı katılacak. Tüm konserlerin ücretsiz olacağı festival programı, TRT aracılığıyla radyo ve televizyondan yurt dışında da naklen yayınlanacak. Festival, 30 Mayıs 2010 günü saat 17.30’da kortej yürüyüşü ile başlayacak. Denizli Valiliği’ndeki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başlayacak festival, Denizli Belediyesi önüne kadar sürecek kortej yürüyüşüyle devam edecek. Aynı gün saat 20.00’de Belediye Binası önünde TRT sanatçıları tarafından halk konseri düzenlenecek.

Festivalin 2. günü 31 Mayıs 2010’da, Pamukkale Antik Tiyatro’da Türkçevizyon Festival Konseri düzenlenecek. Saat 20:00’da başlayacak konser için saat: 15:00’dan itibaren ücretsiz servisler konulacak. Gerek Pamukkale’ye girişlerden ve gerekse tüm servislerden ücret alınmayacak. Festivalde yer alan tüm konserler ücretsiz olduğu gibi Pamukkale Antik Tiyatrosu’ndaki programda ücretsiz olacak. Servis araçları ise Çınar Meydanı, Bayramyeri Meydanı, PAÜ Yerleşkesi, Yenişehir Kapalıpazaryeri, Demokrasi Meydanı ve Kredi Yurtlar Kurumu önünden hareket edecektir. 1 Haziran 2010 tarihinde de, Ziya Tıkıroğlu Açık hava Tiyatrosunda Türkçevizyon’da “13 Ülke Sesi” adlı konser düzenlenecek. 2 Haziran 2010 gününde de Ziya Tıkıroğlu Açık hava Tiyatrosunda Türkçevizyon’da “12 Ülke Sesi” konseri sahne alacak. Festivalin son günü olan 3 Haziran’da ise İncilipınar Parkında Türkçevizyon Gala Konseri sahnelenecek. Denizli’nin tanıtımı için önemli bir organizasyon olan festival kapsamında, festivale katılan sanatçılar şarkılarını Türkçe olarak seslendirecekler.

Denizli Belediyesi, Denizli Valiliği ve TRT, Türkçe’nin doğru kullanımının yansı sıra yaygınlık kazanması ve tanıtımı, Türkiye’nin tanıtımına yönelik ortak çalışmalar için uygun zeminin hazırlanması, çeşitli ülkelerden gelecek müzisyenlerle Türk gençliğini bir araya getirerek ortak müzik projeleri için ortam sağlanması, tarihsel ve kültürel bağların güçlendirilmesi, sanatçıların kaynaşması ve sonraki etkinliklere birlikte hareket etmeleri amacıyla Türkçevizyon Uluslararası Türkçe Sözlü Müzik Festivali’ni hazırlıyor. Bu yıl 2. düzenlenecek festival geleneksel hale gelerek Denizli’nin de yurt dışında tanıtımına önemli katkı sağlıyor. TRT’nin dünyanın birçok ülkesine radyo ve televizyon aracılığıyla yayın yapmasıyla da Denizli ismi birçok ülkede duyuluyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı