REKLAMI GEÇ

Türküler yeniden hayat buldu

Türküler yeniden hayat buldu

Denizli Belediye Konservatuarı sanatçıları türkü öykülerinin anlatıldığı ‘Bir Türkü, Bir Öykü’ adlı özel konserde dinleyicisiyle buluştu. Programda, önce öyküleri anlatılan türküler hep bir ağızdan salonu dolduranlarca seslendirildi.

/ DENİZLİHABER / 12 Nisan 2010 Pazartesi, 16:34

Denizli Belediyesi kültürel etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü`ne bağlı Denizli Belediye Konservatuarı tarafından hazırlanan ‘Bir Türkü, Bir Öykü’ adlı özel konser büyük alkış topladı. Belediye Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen konseri Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hayrettin Duran ve çok sayıda vatandaş izledi.

Türk Halk Müziği’nin unutulmaz 9 eserinin seslendirildiği konserde her türkü’nün öyküsü önce konservatuar sanatçısı Hakan Eyiden tarafından anlatıldı. Daha sonra öyküleri anlatılan türküler solistler Feray Kara, Yeşim Dağlı, Özgür Doğan ve İsmail Barkan tarafından seslendirilerek yeniden hayat buldu. Salonu dolduranlar tarafından büyük beğeni toplayan konser sonunda ise Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, konservatuar ses ve saz sanatçılarına çiçek vererek teşekkür etti.

Denizli’de gerçekleştirilen kültürel etkinliklerin her zaman merkezinde yer alan Denizli Belediyesi’nin yine farklı bir organizasyona imza attığını dile getiren Çınar, “ Konservatuar sanatçılarımız yine bize olağan üstü bir akşam yaşattı. Burada bizim olan değerimiz türkülerimiz yeniden hayat buldu. Severek dinlediğimiz türkülerimizin nasıl ortaya çıktığını, bu günlere nasıl geldiğini bir kez daha hatırlamış olduk. Daha da önemlisi salonda görüyorum ki gençler ve çocukların sayısı hiç de azımsanmayacak kadar çok. Biz böylece bugün, burada, bu türkülerin geleceğe taşınmasında önemli bir iş yapmış oluyoruz. Bu konser için emek veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı