REKLAMI GEÇ

Yazar Dayıoğlu Kolej’de

Yazar Dayıoğlu Kolej’de

Eserleri dünyanın birçok diline çevrilen ve uluslar arası ödüllere sahip olan ünlü yazar Gülten Dayıoğlu, Denizlispor Koleji, D. Seyfi Atlı Kültür Salonu’nda sevenleriyle buluştu.

/ DENİZLİHABER / 1 Nisan 2008 Salı, 00:00

Ünlü yazar Gülten Dayıoğlu, Denizlispor Koleji, D. Seyfi Atlı Kültür Salonu’nda sevenleriyle buluştu. Bu güne dek yetmişin üzerinde esere imza atan Dayıoğlu, Denizlispor Koleji’nde kendine gösterilen ilgiden dolayı çok memnun oldu. Söyleşide kendisine yöneltilen sorulara da yanıt veren ünlü yazar, kitap imzaladı. Türkçe öğretmeni Firdevs Canlı ve Genel Müdür İsmail Günseven tarafından, söyleşisinin ardından kendisine çiçek takdim edilen Dayıoğlu; Denizlispor Koleji’nden ayrılırken, okulu çok beğendiğini ve en kısa sürede tekrar geleceğini söyleyerek okuldan ayrıldı.

1935 yılında Kütahya’nın Emet ilçesinde doğan Gülten Dayıoğlu, öğreniminin bir bölümünü Anadolu’nun çeşitli yerlerinde yaptı. İstanbul’da Atatürk Kız Lisesi’ni bitirdi. Bir süre İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okudu. Dışarıdan sınavlara girerek ilkokul öğretmeni oldu. On beş yıllık hizmetten sonra 1977 yılında istifa ederek öğretmenlikten ayrıldı. Halen yoğun biçimde yazmayı sürdürüyor. Yazma eylemi paralelinde, Türkiye’nin dört bir yanında, okullar, sivil toplum kuruluşları, çeşitli kültür kuruluşları, belediyeler vb. tarafından düzenlenen söyleşi ve imza günlerine katılarak, okuyucularıyla buluşan Dayıoğlu; roman, öykü, radyo televizyon oyunları yanı sıra, yurtdışındaki işçi çocuklarının eğitim ve öğretim sorunları ile ülkemizdeki ilköğretim düzenini irdeleyen araştırmalarda bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı