REKLAMI GEÇ

Yerli Van Gogh

Ressam Kemal Yenidede, 2 yıllık çalışmalarını Boyut Sanat Galerisi’nde görücüye çıkardı. Sergide en çok dikkati çeken eser, sanatçının kendisini çizdiği resim oldu. Tıpkı yüzyıllar önce Ünlü Ressam Van Gogh’un yaptığı gibi…

/ DENİZLİHABER / 24 Kasım 2007 Cumartesi, 01:00

Resam Kemal Yenidede, açtığı üçüncü kişisel sergisinde 2 yıldır üzerinde çalıştığı eserlerini, sahibi olduğu Boyut Resim Galerisi’nde sergiledi. Son derece kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı sergide, yağlı boya ve karakalem çalışmalardan oluşan toplam 40 eser bulunuyor. 40 ayrı duygu, 40 ayrı dünya… Ziyaretçilerden tam not alan Yenidede’nin eserlerinde, insan figürü ön plana çıkarken, çoğunlukta bulunan ‘Kadın’ ve ‘Genç kız’ figürleri, son derece detaylı ve harikulade bir şekilde tuvalin üzerine nakşedilmiş.

‘İnsan ve onun yaşadığı ortam’ temasından yola çıkarak eserlerini oluşturan Yenidede, tüm çalışmalarında canlı modeller kullandığını belirterek eserlerin, yoğun ve uzun bir çalışma döneminin ardından sergilemeye hazır hale geldiğine dikkat çekerken, ziyaretçiler de, her bir eseri uzun uzun inceleyerek sarf edilen emeğe hakettiği ilgiyi gösterdi.

Sanatçının en çok ilgi çeken eseri ise, kendisini resmettiği çalışması oldu. Tıpkı bundan yüzyıllar önce Hollandalı Ressam Van Gogh’un yaptığı gibi kendisini tuvalin üzerine nakşeden Yenidede, amacının sadece sanat yapmak olduğunu ama bunun yanı sıra, insanları gözlemleyerek onların ruh halini ortaya koyan eserler üzerinde durduğunu dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı