REKLAMI GEÇ

Yüksel Hancıoğlu eserleri Tünel Sanat Galerisi’nde!

Yüksel Hancıoğlu eserleri Tünel Sanat Galerisi’nde!

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Görevlisi Yüksel Hancıoğlu, 10. kişisel sergisini İstanbul’da açmaya hazırlanıyor. Sergiye, Ziraat Bankası Tünel Sanat Galerisi ev sahipliği yapıyor. Hancıoğlu sergisi 24 Nisan-11 Mayıs 2018 tarihleri arasında açık kalacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Nisan 2018 Çarşamba, 14:54

PAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi olarak bu güne değin pek çok kişisel ve karma sergide eserlerini izlediğimiz Yüksel Hancıoğlu, üslup ve teknik farkını ortaya koyduğu eserleriyle şimdi de İstanbullu sanatseverle buluşuyor.
Ziraat Bankası Tünel Sanat Galerisi’nin ev sahipliği yaptığı sergi hazırlıkları devam ediyor. Sergi izleyicisine dağıtılmak üzere eserlerden oluşan bir katalog hazırlandı ve katalogda 27 resim yer aldı. Açılışta 30 resim sanatseverlerle buluşacak.

Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Resim-iş Eğitimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Merih Tekin Bender tarafından hazırlanan basın bülteninde, sanatçı Yüksel Hancıoğlu’nun resimleri için, “Sergiyi gezenler, Pamukkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi olan sanatçının, yıllara dayanan deneyimiyle ortaya koyduğu, çoğunluğu tuval üzerine akrilik ve birkaçı da yağlıboya tekniği ile yapılmış büyük boyutlu 27 eserini görme şansını yakalayacaklar. Sanatçı eserlerinde genellikle dış mekâna bakışlarını çeviriyor. Çoğumuzun alışageldiği mekânlar, kentler, caddeler, sokaklar, Hancıoğlu’nun tuvalinde taptaze bir hisle, çarpıcı renklerin cesur ahenkleriyle ve incelikli bir titizlikle buluşan doku zenginliğine dönüşüyor. Bu dönüşüm, kimi eserlerde figürlerin boy göstermesiyle, izleyiciyi de içine çekilmekten hoşnut katılımcılara çeviriyor” betimlemesi yapılıyor.

“Onca iddialı rengin bir arada güçlü bir ritme yerini bıraktığı bu sergi, İstiklal Caddesini boydan boya yürümeyi göze alan duyarlı sanatseverler için gerçek bir ödül olacaktır” diye devam eden betimleme, “Ve bir de ipucu verelim: ‘İstanbul’da Yüksel Hancıoğlu’nun Gözüyle İstanbul’u İzlemek’ benzersiz bir deneyim olacaktır…” saptaması yapıyor.

Bize göre de, “İstanbul’da Yüksel Hancıoğlu’nun Gözüyle İstanbul’u İzlemek”, alışageldiğimiz foto gerçekçi dış mekan resimlerinden farklı olarak, grafik sanatının tasarım imkanlarından da yararlanan tekniğin izlenebileceği bir deneyim olacak.

Yüksel Hancıoğlu’nun 10. Kişisel resim sergisi 24 Nisan 2018 tarihinde, saat 18.00’de düzenlenecek kokteylle açılacak. 24 Nisan – 11 Mayıs 2018 tarihleri arasında, pazar – pazartesi ve resmi tatil günleri haricinde saat 10.00 – 19.00 arasında gezilebilecek.

YÜKSEL HANCIOĞLU KİMDİR?
1970’de Ankara’da doğdu. 1988’de Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümü’nde öğrenimine başladı. 1992’de fakülteden mezun oldu ve 1997 yılına kadar Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Karabük-Eflani Lisesi, Zonguldak-Saltukova Lisesi ve Denizli-Zafer İlköğretim Okullarında resim-iş öğretmeni olarak görev yaptı. 1996 yılında Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, Resim-İş Anabilim Dalı’nda yüksek lisans öğrenimine başladı. 1998’de tezli yüksek lisans programından mezun oldu. 1996 yılında PAÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı’nda öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. Halen aynı fakültede görevine devam etmektedir. Dokuz kişisel sergisi bulunan sanatçı çok sayıda ulusal ve uluslararası karma sergiye katılmıştır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı