REKLAMI GEÇ

Alışveriş sonrası konser

Alışveriş sonrası konser

Forum Çamlık AVM’de yeni kampanya…7-14 Nisan 2010 tarihlerinde Forum Çamlık Mağazaları’ndan tek fiş/faturada en az 100 TL alışveriş yapan müşterilere, 2 adet konser bileti verilecek.

/ DENİZLİHABER / 8 Nisan 2010 Perşembe, 16:33

Çağdaş Türk Müziği toplulukları arasında seçkin bir yeri olan “Aşkın Ensemble”nin 15 Nisan Perşembe günü saat 20:30’da Pamukkale Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceği konsere Forum Çamlık’tan 100 TL’lik alışveriş yapan ilk 25 kişi de katılabilecek.

Dünya standartlarında bir topluluk olan Aşkın Ensemble, Doğu ve Batı ezgilerini benzersiz bir hünerle yorumluyor. Ensemble’nin kurucusu akademisyen, besteci ve keman sanatçısı Cihat Aşkın klasik batı müziği eserlerinin yanı sıra Anadolu ezgilerini de yorumladığı için “Bu toprağın kemancısı” olarak anılıyor.

Müzik Doktoru unvanını alan Doç. Cihat Aşkın 1990’lı yıllarda pek çok uluslar arası yarışmada ödüller aldı. Cihat Aşkın, başta Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası olmak üzere ülkenin tüm orkestraları ile konserler, Edirne’den Van’a kadar hemen tüm bölgelerinde halk için resitaller verdi. Aşkın 1995’te Yalçın Tura’nın kendisine ithaf ettiği konçertosunun dünyadaki ilk seslendirilişini gerçekleştirdi.
1998’de, Cumhuriyetin 75. yılı şerefine bugüne kadarki tüm Türk bestecilerinin keman için yazdığı eserleri araştırarak, arşivlenmesi, seslendirilmesi ve kaydedilmesini sağlamak çabasına girişti. 70 kadar besteci, 140 kadar eser tespit etti (eser sayısı sonradan yükselmiştir) Eserlerin bir kısmının kaydını bizzat kendisi yaptı. Sanatçının Kalan Müzik’ten Minyatürler, Ege’nin Türküsü ve Umutsuz başlıklı CD’leri yayınlandı. Minyatürler, Türkiye’de bugüne kadar bir ‘klasik müzikçi’nin ulaştığı en fazla satışı yakalayan albüm oldu. İTÜ Oda Orkestrası’nın kurucusu olan Aşkın, İstanbul Oda Orkestrası’nı ve Filarmonia İstanbul’u yeniden hayata geçirerek her iki orkestranın da genel müzik direktörlüğünü ve İstanbul Modern Müzik Ensemble (IMME)’ında solistliğini yapıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı