REKLAMI GEÇ

Denizli’den Ege ezgileri yükseldi

Denizli’den Ege ezgileri yükseldi

Denizli Belediyesi, Ege’nin çeşitli yörelerine ait türkülerle, yok olmaya yüz tutmuş eserlerden oluşan ‘Ege Türküleri’ konseri verdi. Konsere ilgi, oldukça yoğundu.

/ DENİZLİHABER / 21 Ocak 2008 Pazartesi, 01:00

Denizli Belediyesi Konservatuarı Adım Adım Türkiye konser etkinlikleri kapsamında Ege’nin çeşitli yörelerine ait türküler ile yok olmaya yüz tutmuş halk müziği eserlerinden oluşan bir konser verdi. Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki konsere yoğun ilgi olunca salon kısa sürede doldu. Birçok halk müziğisever, konseri salon boşluklarındaki merdivenlere oturarak dinleme fırsatı buldu. Konseri Denizli Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ile eşi Ayşen Zeybekci ve çok sayıda protokol üyesi de izledi.

‘Adım Adım Türkiyem Ege Türküleri’ konserinde ilk olarak Denizli’nin kültürel değerlerini Avrupa’da tanıtan Hayri Dev sahne aldı. Dev, çam ağacından yaptığı ve mızrap kullanmadan çalınan 3 telli ‘Cura’ ve üflemeli çalgı ‘Sipsi’yle, doğup büyüdüğü topraklarda yaşanmış olayları, müziğiyle izleyenlere aktardı. Tahta kaşıklarla oynayıp izleyenleri coşturan Dev, mini konserinin ardından Başkan Zeybekci’ye, kendi yaptığı 3 telli bir cura hediye etti. Başkan Zeybekci de, bir demet çiçek sunarak 75 yaşında hala hizmet için çalıştığını belirttiği Dev’e teşekkür etti. Başkan Zeybekci, yoğun ilgi nedeniyle salonun tıklım tıklım dolması sonucu daha büyük kapasiteli salonlar yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu bunun da kısa sürede gerçekleştirileceğini söyledi.

Daha sonra, Ege denilince ilk akla gelen, özellikle Zeybek ve Teke Türküleriyle oynayan Efe’ler sahne aldı. Efeler, Denizli Belediyesi Konservatuarı sanatçılarının seslendirdiği birbirinden güzel Ege türkülerine eşlik ederek izleyenlerden büyük beğeni aldı. Konserde ayrıca, konservatuarın derleyerek yok olmaktan kurtarıp kültürel zenginliklerimize kazandırdığı Tavas yöresine ait ‘Boyalıdır şu Solmaz’ın kapıları’ adlı eseri de seslendirildi. 2 bölümden oluşan ve yaklaşık 2 saat süren konserde 19 eser, izleyenlerin beğenisine sunuldu.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve Vali Yardımcısı Ertekin, konser sonrası solistlerle tek tek tokalaşarak teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı