REKLAMI GEÇ

Gönlüm’e Başkent’te görkemli anma

Gönlüm’e Başkent’te görkemli anma

Denizli Büyükşehir Belediyesi, TRT ve Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğinde, Denizlili ünlü halk ozanı Özay Gönlüm’ü Anma Programı Ankara’da düzenlendi. Görkemli anma programında, Denizlili birçok isim Ankara’da Gönlüm için bir araya gelirken, protokol üyeleri Denizli’nin Horozları türküsünü hep birlikte söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Mart 2015 Pazar, 14:55

Denizli Büyükşehir Belediyesi, TRT ve Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğinde, Özay Gönlüm’ü Anma Programı Ankara’da düzenlendi. Denizlili birçok önemli ismi ve Ankara’da yaşayan Denizlilileri Başkent’te bir araya getiren program, TRT Arı Stüdyosu’nda gerçekleşti. TRT’de canlı yayınlanan programa, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Nurcan Dalbudak ve Bilal Uçar, TRT Genel Müdürü Şenol Göka ve çok sayıda üst düzey bürokrat ve Denizlili katıldı. Denizli Kent Arşivi ve yöresel tatların da tanıtıldığı programda, Sümer Ezgü, Gülşen Kutlu, Sebahattin Gülümser, Ali Çakar ve Yeşim Dağlı, sahne alarak Özay Gönlüm’ün birbirinden güzel eserlerini seslendirdi. Ekonomi Bakanı Zeybekci, burada yaptığı konuşmada, Özay Gönlüm’ün bir halk ozanı, gönül insanı olduğunu belirterek, “Dede Korkut, Karacaoğlan,Yunus Emre, Aşık Veysel neyse O’da oydu, halk ozanıydı. Herkes özelliklerinden bahsetti, özelliklerini gördük. Hem sanatçıydı, hem gönül insanıydı, hem de tiyatro hocasıydı. Her şey onda vardı. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun” dedi.

ÖZAY GÖNLÜM’ÜN ESERLERİYLE BÜYÜDÜK
Özay Gönlüm’ün türküleriyle yaşadıkça kültürümüzün yaşamaya devam edeceğine işaret eden Bakan Zeybekci, “Bu gelenek ilelebet yaşamaya devam edecek. Bizim değerlerimiz vardır, aynı inanca sahibizdir o bizim en büyük şemsiyemizdir. Bizi birleştiren diğer bir şemsiye de Denizlili olmaktır. O Denizli’nin şemsiyesi altında kim olursak olalım, görüşümüz, inancımız, siyasi partimiz ne olursa olsun o Denizli şemsiyesi altında buluşuyoruz. Özay Gönlüm’de 7’den 77’ye bütün Denizlililerin altında buluştuğu bir şemsiyedir” diye konuştu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, “Denizlimizin, Egemizin, birçok değerinin ortaya çıkmasını sağlayan Özay Gönlüm’ü rahmetle anıyorum. 15 yıl önce kendisini kaybetmenin üzüntüsü hala sürüyor. Eğer Özay Gönlüm bu yola düşmemiş olsaydı, biz bugün burada söylediğimiz türküler olmayacaktı. Çocukluğumuzdan itibaren kulağımızdaki o nağmeler, türküler olmayacaktı. Biz Özay Gönlüm’ün türküleriyle, sazıyla, hikayeleri ile büyüdük. Çok şükür böyle bir değerimiz var” dedi.

PROTOKOLDEN “DENİZLİ’NİN HOROZLARI” TÜRKÜSÜ
Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz de Büyükşehir olarak Denizli’deki tüm değerlerimizi geçmişteki güzelliklerimizi geleceğe taşımak, gençlerimize, çocuklarımıza ulaştırmak adına her türlü gayreti, çalışmayı yapıyoruz. Ben tekrar bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçen tüm sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum.” Özay Gönlüm’ün türkülerde yaşayacağına değinen Başkan Zolan, “Özay Gönlüm sazın tellerinde yaşayacak, Özay Gönlüm hepimizin gönlünde yaşamaya devam edecek. Türküler söylendikçe Özay Gönlüm anılmaya devam edecek diyorum, tekrar o büyük ustayı ozanımızı minnetle şükranla anıyorum. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun” diye konuştu. TRT Genel Müdürü Göka da, Özay Gönlüm’ün
Türk folklorunun çok büyük bir zenginliği olduğunu vurgulayarak, “Ne kadar övgü dolu sözler söylesek az. Şurada bile bizi bir araya getirdi. Evet Denizli ayrı bir güzeldir, Denizlili ayrı bir güzeldir ama Özay Ağabey ile birlikte hepsi çok çok ayrı bir özellik kazanıyor. Tekrar kendisini rahmet ve saygıyla anıyorum” dedi. TRT’de canlı yayınlanan programın sonunda sahneye çıkan tüm protokol üyeleri “Denizli’nin Horozları” türküsünü birlikte söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı