REKLAMI GEÇ

Makedonya’dan birincilikle döndüler

Makedonya’dan birincilikle döndüler

Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi mezunu öğrencilerin de yer aldığı, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinden oluşan koro, 2018 Ohri Koro Festivali’nden birincilikle döndü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ağustos 2018 Perşembe, 15:33

Makedonya’da düzenlenen 2018 Ohri Koro Festivaline katılan Marmara Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Çoksesli Korosu büyük bir başarıyla döndü. ‘En iyi Sahne Performansı’ ödülü ve kategorisinde 92.33 puanla birincilik kazanan koronun şefliğini Dr. Öğretim Üyesi Bülent Halvaşi yaptı.

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin, Makedonya’da kazandıkları birincilik ses getirdi.

Festival başkanı Aleksandar Dimovski, Türkiye’den gelen ekibe diplomaların yanı sıra hediye de takdim etti.

Marmara Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, “Ülkemizi ve Üniversitemizi en iyi şekilde temsil ettiği bu festival sürecinde; gerek otoriteler, gerekse izleyicilerin takdirini, hem açık havada verdiği konserlerde, hem de salon konserlerinde yoğun bir şekilde yaşamış ve değişik ülkelerden davetler almıştır. Gerek Açıkhava konserlerindeki bir örnek Marmara Üniversitemizin T Shirtleri, gerek salon konserlerindeki klasik kıyafetleri ve gerekse Folk konserinde giydiği yöresel kıyafetleri çok beğeni toplamış ve sahne üzerindeki, Türk Folkloru Halk oyunlarının örneklerini en sade ve etkileyici bir şekilde sunarak, En İyi Sahne Performansı ödülünü hak etmiştir” denildi. Haber Merkezi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı