REKLAMI GEÇ

PAÜ’de şiir ve müzik dolu gece

PAÜ’de şiir ve müzik dolu gece

Pamukkale Üniversitesi Tıpta İnsan Bilimleri Topluluğu öğrencileri,  14 Mart Tıp Bayramı ve Sağlık Haftası kapsamında PAÜ Kongre Kültür Merkezi’nde şiir, müzik ve halk oyunları gösterilerinden oluşan “Yıldızlar Yağar Gecelerime” adlı bir etkinlik gerçekleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Mart 2018 Cumartesi, 13:17

Şiir ve müzik dinletisi ile halk oyunları gösterilerinden oluşan geceye Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semin Fenkci, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Şahika Pınar Akyer ve Doç. Dr. Çağdaş Erdoğan, Tıp Fakültesi Sekreteri Naife Adak ile birlikte çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı.

Tıpta İnsan Bilimleri Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Şahika Pınar Akyer, etkinliğin açılış konuşmasını yaptı. Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyeleri olarak öğrencileri geleceğe hazırlamak, en iyi şekilde yetiştirmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Akyer, “İyi birer hekim, iyi birer mühendis, diş hekimi, hemşire, öğretmen vs olmanız için bildiklerimizi size aktarmaya ve iyi birer rol model olmaya çalışıyoruz. Hepiniz bizim için ayrı ayrı çok değerlisiniz, çünkü sizler bizim ve güzel ülkemizin geleceğisiniz. Sözlerimi ülkemizin kurucusu, yolumuzu aydınlatan Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bu güne çok yakışan bir sözüyle bitirmek istiyorum: ‘Güzel sanatlarda muvaffak olmak, bütün inkılâplarda başarıya ulaşmak demektir. Güzel sanatlarda muvaffak olamayan milletler ne yazık ki, medeniyet alanında yüksek insanlık sıfatıyla yer almaktan ilelebet mahrum kalacaklardır” dedi.

Zeybek, Karadeniz, Teke Yöresi halk oyunları gösterilerinin yanında şiir ve müzik dinletileri izleyicilerden beğeni topladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı