REKLAMI GEÇ

2. TÜRKÇE VİZYON BAŞLIYOR

2. TÜRKÇE VİZYON BAŞLIYOR

Denizli Belediyesi ve Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu tarafından geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen, 2. Uluslararası Türkçe Sözlü Müzik Festivali’nin bu yıl ikincisi, 31 Mayıs akşamı Pamukkale Antik Tiyatro’da başlayacak. Festivale, bu yıl 26 ülkeden solistler katılacak.

/ DENİZLİHABER / 17 Mayıs 2010 Pazartesi, 18:04

Denizli Valisi Yavuz Erkmen’in himayelerinde, Denizli Belediyesi ile TRT Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve geçtiğimiz yıl dünya genelinde büyük beğeni toplayan Türkçe Sözlü Müzik Festivali’nin ( Türkçe Vizyon) bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıl 16 ülkenin katıldığı yarışmaya bu yıl toplam 26 ülke katılıyor. TRT tarafından canlı olarak yayınlanacak olan yarışmaların tanıtım toplantısı ise Çamlık Mesireliği’nde bulunan Çamlık Ofis’te yapıldı. Toplantıya; Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli Belediyesi Başkanı Nihat Zeybekci, TRT Radyoları Dairesi Başkanı Şenol Göka, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan katıldı.

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Türkçe Sözlü Müzik Festivali’nin, Denizli’nin tanıtımı açısından önemli olduğunu belirten Vali Yavuz Erkmen, geçtiğimiz yıl yapılan festivalde Denizli adına önemli bir tanıtımın yapıldığını ve bu yıl ikincisi yapılacak olan festivalde katılımın fazla olmasından dolayı bu tanıtımın etkili olacağını söyledi.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, geçtiğimiz yıl yapılan organizasyonun acele olarak yapıldığını ama bu yıl hazırlıkların hem TRT hem de Denizli Belediyesi tarafından en iyi şekilde gerçekleştirildiğini dile getirerek, “Denizli’nin tanıtımı açısından çok önemli bir festival. Denizli’de yapılması da önemli bir ayrıcalıktır. Bizler Denizli Belediyesi olarak bu festivale sahip çıkacak ve her yıl bu festivalin yapılması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

TRT Radyoları Dairesi Başkanı Şenol Göka’da, geçtiğimiz yıl festivale 16 ülkeden toplam 17 grubun katıldığını, bu yıl ilginin daha da arttığını ve festivale katılan ülke sayısının 26’ya çıktığını söyledi. Yapılan bu festival ile Türkçe’nin önemini anlattıklarını dile getiren Göka şöyle konuştu: “Türkçe Vizyon adıyla çıktığımız bu festivalde, Türkçe’nin önemini anlatıyoruz. Yurt dışından gelen solistler, bu yarışmada Türkçe parçaları okuyarak, Türkçemizin ne kadar güzel olduğunu dünyaya gösteriyorlar. Orta Doğu’dan ve birçok ülkeden bu festivalin yapılması için önemli müracaatlar bulunmakta. Bizler de TRT olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapıyoruz. Bu yarışmanın bir diğer önemli özelliği de genç sanatçılarımıza yeni besteler ve yeni şarkılar kazandırmaktır” dedi.

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan ve 3 Haziran’a kadar devam edecek festivale, 26 ülkeden 100’e yakın sanatçı katılacak. Festival, 30 Mayıs 2010 günü saat 17.30’da kortej yürüyüşü ile başlayacak, aynı gün 19.00’da açılış kokteyli düzenlenecek ve saat 20.00’de de Denizli Belediyesi önünde TRT sanatçıları tarafından halk konseri düzenlenecek. 31 Mayıs 2010 günü sat 20.00’de Pamukkale Antik Tiyatro’da Türkçevizyon Festival Konseri verilecek. 1 Haziran 2010 tarihinde de, Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosu’nda Türkçevizyon’da “13 Ülke Sesi” adlı konser düzenlenecek. 2 Haziran 2010 gününde de Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosunda Türkçevizyon’da “12 Ülke Sesi” konseri sahne alacak. Festivalin son günü olan 3 Haziran tarihinde ise, İncilipınar Parkı’nda Türkçevizyon Gala Konseri sahnelenecek. Denizli’nin tanıtımı için önemli bir organizasyon olan festival kapsamında, festivale katılan sanatçılar şarkılarını Türkçe olarak seslendirecekler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı