REKLAMI GEÇ

Blues müziğin kralları Denizli’de

Blues müziğin kralları Denizli’de

Türkiye’nin ilk ve tek Blues festivali “Efes Pilsen Blues Festival”in bu yıl 23. Düzenleniyor. Festival’in 2. Durağı Denizli. 3 Kasım Cumartesi gecesi Richmond Otel’de düzenlenecek olan festivalin sanatçıları ise Grammy ve Emmy gibi önemli müzik ödüllerinin sahipleri.

/ DENİZLİHABER / 2 Kasım 2012 Cuma, 16:22

Efes Pilsen tarafından Pozitif Live organizasyonuyla gerçekleştirilen, ülkemizin ilk ve tek blues festivali Efes Pilsen Blues Festival, 23. yılında ikinci durak olarak Denizli’yi seçti. 2 Kasım 2012 Cumartesi akşamı Richmond otel’de düzenlenecek etkinlikte, Denizli blues müziğin dahilerini ağırlayacak.

Grammy ve Emmy başta olmak üzere pek çok uluslararası prestijli organizasyonda ödüle layık görülmüş olan armonika Blues üstadı Billy Branch ve grubu The Sons of Blues 23. Efes Pilsen Blues Festival için Denizli’de hayranlarıyla buluşacak. Billy Branch’ın özel bir konuğu da olacak. Genç yaşlarda Blues ve R&B seslendirmeye başlayan, kariyerinde Junior Wells, Jimmy Dawkins, Bobby Rush, Buddy Guy, Albert King, Professor Eddie Lusk ve B.B. King gibi önemli isimlerle beraber aynı sahneyi paylaşan, Mississippili Blues sanatçısı Zora Young.

Festival kapsamında ayrıca Teksas Blues tarzının en önemli temsilcilerinden olan elektronik Blues gitaristi Smokin’ Joe Kubek & Bnois King ile 2009 Blues Müzik Ödülleri’nde “En İyi Yeni Sanatçı” ödülü, 2010 ve 2011’de “En İyi Baterist” ödülüne layık görülen, Legendary R.L. Burnside’ın torunu ve dünyanın en iyi davulcularından Cedric Burnside yer alıyor.

Yarın akşam saat 20.00’de başlayacak etkinlik için kapılar saat 18.30’da açılacak. Biletlerinin Yaprak Kitabevi dışında kapı girişinde de satıldığı önemli organizasyon için kentin iki ayrı noktasından servisler de kaldırılacak. Etkinliğe katılmak isteyenler Demokrasi Meydanı ve Kredi Yurtlar Kurumu önünden kalkacak servislerden ücretsiz olarak yararlanabilir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı