REKLAMI GEÇ

Uluslararası Halk Dansları Çocuk Festivali başlıyor

Uluslararası Halk Dansları Çocuk Festivali başlıyor

Özel PEV İlköğretim Okulu ile Denizli Belediyesi PAHOY Halk Dansları Topluluğu’nun ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Halk Dansları Çocuk Festivali, 20 Nisan’da başlıyor.

/ DENİZLİHABER / 17 Nisan 2010 Cumartesi, 16:36

Özel PEV İlköğretim Okulu ile Denizli Belediyesi PAHOY Halk Dansları Topluluğu’nun ortaklaşa düzenlediği, 23 Nisan Uluslararası Halk Dansları Çocuk Festivali’ne; Sırbistan, Endonezya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Bulgaristan’dan çok sayıda çocuk katılacak. Ülkelerden gelecek olan öğrenciler, Özel PEV İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından evlerde ağırlanacak.
Okul Müdürü Mustafa Karaca, Büyük Önder Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen misafirlerle birlikte kutlayacak olmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Karaca, yapılan bu kardeşçe kutlamaların, kültürler arası iletişimin sağlanması, önyargıların ortadan kaldırılıp dostluk ve barışın sağlanması açısından da çok önemli katkılarının olduğunu belirtti.

Karaca, 21 Nisan Çarşamba günü saat 13.00’de Özel PEV İlköğretim Okulu’ndaki Kültürlerarası Değişim programında,21 Nisan Çarşamba günü saat 18.00’de Çınar Meydanı’nda yapılacak olan kortej yürüyüşünde, 22 Nisan saat 15.00’de Özel PEV İlköğretim Okulu ile saat 16.00’da Fahri Akçakoca Anaokulu’nda festival gruplarının sunacakları gösterilerinde, 23 Nisan saat 18.00’de Denizli Belediyesi önünde yapılacak olan meydan gösterilerinde, 24 Nisan saat 20.30’da PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak olan gala gecesinde tüm Denizli halkı ile birlikte olmak istediklerini belirtti.

Karaca, öğrencilerinin günlerdir aileleriyle birlikte misafirleri ağırlamak için hazırlıklar yaptıklarını belirterek, “Onların dünyanın çeşitli yerlerinden gelen çocuklarla kuracakları dostluk ve iletişim konusunda en ufak bir şüphe taşımıyorum. Okulda aldıkları sağlam yabancı dil eğitimini, capcanlı ve sevgi dolu bir dostluğun içinde geliştirecek olmalarından mutluluk duyuyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı