REKLAMI GEÇ

USTALAR ANISINA SERGİ

USTALAR ANISINA SERGİ

Mehmet Selçuk Karikatür Sanat Atölyesi’nin 22 kursiyeri, ilk sergilerini, Oğuz Aral ve Turhan Selçuk anısına açtı.

/ DENİZLİHABER / 5 Haziran 2010 Cumartesi, 16:38

Mehmet Selçuk Karikatür Sanat Atölyesi’ne devam eden 22 kursiyer, 7 ay boyunca yaptığı çalışmalarını, Turan Bahadır Sergi Salonu’nda açılan sergide beğeniye sundu. Karikatürün duayenleri Oğuz Aral ve Turhan Selçuk anısına açılan sergide, birbirinden ilginç 200 karikatür sergileniyor.

Serginin açılışına CHP İl Başkanı Zafer Gönenç, çok sayıda davetli, kursiyerler ve aileleri ile karikatür sanatına aşık sanatseverler katıldı. Gırgır Dergisi’nin efsanevi çizeri Şevket Yalaz da serginin açılışına katılarak geleceğin karikatür ustalarına destek verdi.

Karikatür Sanat Atölyesi’nin sahibi Resim Öğretmeni-Karikatürist Mehmet Selçuk, açılışta yaptığı konuşmada ustası Şevket Yalaz’ın katılımından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi, sergiyi unutulmaz karikatüristler Oğuz Aral ve Turhan Selçuk’a armağan ettiğini belirtti. Selçuk, “Ustalarımızdan öğrendiklerimizi genç kuşaklara aktarmak istiyoruz” dedi.

Karikatürist Şevket Yılmaz da Denizli’de ve genç karikatüristlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Yalaz, “Bizler, usta-çırak ilişkisiyle yetiştik. Denizli’de de aynı güzelliği görmek beni mutlu etti. Türkiye’de karikatür sanatının tanıtılması lazım” dedi.

Karikatürist Mehmet Selçuk’un, 8 parçadan oluşan tişört tasarımlarının da beğeniye sunulduğu sergi, 14 Haziran’a kadar açık kalacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı