REKLAMI GEÇ

Denizli’nin Ece’si, Çukur’a Karaca oldu

Denizli’nin Ece’si, Çukur’a Karaca oldu

Denizlili anne-babanın Ankara’da doğup büyüyen 23 yaşındaki kızları Ece Yaşar, hayallerine koşuyor. Ankara Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunu genç oyuncu Çukur dizisinde oynadığı Karaca rolüyle dikkatleri üzerine çekti. Uzun yıllar bale eğitimi de alan Ece, Çallı bir babanın, Tavaslı bir annenin kızı. Denizli Diş Hekimleri Odası başkanlarından Mehmet İlkimen’in ise yeğeni.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Şubat 2018 Pazartesi, 09:52

Ortaokul ve lise yıllarında Hacattepe’de bale eğitimi aldı. Tek hayali sanatla iç içe yaşamaktı. Doğup büyüdüğü Anakara’da Türkiye’nin en iyi tiyatro bölümlerinden birini kazandı. Ankara Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nü bitirdi.

Tiyatro yapmak için kısa süre önce İstanbul’a yerleşen 24 yaşındaki genç oyuncu Ece Yaşar geçtiğimiz sezon yayınlanan Kara Sevda isimli bir dizide kısa bir rol aldı. Ancak bu kısa rol bile TV yapımcılarının gözünden kaçmadı. Çukur’da oyunculuk teklifi geldi. Kabul etti. Halen Altıdan Sonra ve D22’nin ortaklaşa sahnelediği Hayvan Çiftliği isimli tiyatro oyununda da rol alan Ece Yaşar, Çukur’un önemli karakterlerinden bir olan Karaca’sına hayat veriyor.

ROLÜNÜN HAKKINI VERİYOR
Dizinin senaryosuna göre Koçovalı İdris’in bir türlü gözüne giremeyen oğlu Selim’in ilgisine ve sevgisine muhtaç kızı Karaca, gözü pek tarzı ve aykırı kişiliğiyle dikkat çekiyor. Role oldukça başarılı bir şekilde hayat veren Karaca, Çukur dizisindeki bu rolüyle oldukça başarılı bir oyunculuk performansı ortaya koyuyor.

O BİR DENİZLİLİ
Denizli Çal Dayılarlı Avukat baba Mehmet Ali Yaşar ile Tavas Nikferli Öğretmen Ümmühan Yaşar’ın tek çocukları olan Ece Yaşar, şimdi hayaline doğru emin adımlarla yürüyor. Başarılı geçen öğrencilik yıllarının ardından tiyatro ve oyunculukta da başarıyı kovalayan Ece Yaşar, yaşadığı tecrübeden son derece memnun.

DENİZLİHABER.COM’A KONUŞTU
Denizlihaber.com’a konuşan Ece Yaşar, televizyonla birlikte her geçen gün artan ilgiden de şimdilik memnun. “Sinema, tiyatro ve diziler… Tabii ki olmak istediğim aslında buydu. Sanatı çok seviyorum” diyen Ece Yaşar, Çukur ile birlikte sokakta tanınıp tanınmadığıyla ilgili soruya, “Yavaş yavaş tanınmaya başladım. Beni yolda görüp tanışmak isteyenlerin pek çoğu çok sıcak ve olumlu yaklaşıyor. Bu çok güzel bir duygu” diye konuştu.

DENİZLİLİ UĞUR YILDIRAN İLE DE DOST
Tüm set ekibi ile güzel bir diyalog kurduğunu dile getiren Ece Yaşar, setteki tüm oyuncular gibi Denizlili diğer oyuncu Uğur Yıldıran ile de iyi bir dostluğu olduğunu söyledi. Birbirlerinin Denizlili olduğunu öğrendikten sonra daha sıcak bir dostluk kurduklarını dile getiren Yaşar, görünen o ki uzun yıllar ekranların tercih edilen oyuncuları arasında yer alacak.

İLK SİNEMA FİLMİ DENEYİMİ
Ece Yaşar, bu arada ilk sinema filmi deneyimini de yaşadı. 9 Mart tarihinde vizyona girecek DİRİLİŞ KARATAY isimli sinema filminde kamera karşısına geçen Yaşar, filmde bir Moğol kızını canlandırıyor. Ece Yaşar’ın oynadığı Maral isimli karakter, Moğol Hükümdarı Noyan’ın gözde cariyelerinden biri.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı