REKLAMI GEÇ

Kaynarca ve Yöntem PAÜ öğrencileriyle buluştu

Kaynarca ve Yöntem PAÜ öğrencileriyle buluştu

Denizli Emniyet Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi Tiyatro Topluluğu Hayal Perdesi Oyuncularının işbirliğiyle organize edilen söyleşide ünlü oyuncular Oktay Kaynarca ve Selçuk Yöntem, üniversite öğrencileriyle buluştu. Usta oyuncu Yöntem, Kurtlar Vadisi’ndeki istihbaratçı rolünü oynarken, hayatın kolay olduğunu ancak, Aşkı Memnu da Adnan Bey olunca hayatın zorlaştığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 29 Nisan 2013 Pazartesi, 18:05

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

Denizli Emniyet Müdürlüğü ile Pamukkale Üniversitesi Tiyatro Topluluğu Hayal Perdesi Oyuncuları düzenlediği söyleşi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kongre merkezinde oturacak yer kalmayınca öğrenciler koridorlara ve yerlere oturmak zorunda kaldı. Ünlü oyuncular Selçuk Yöntem ve Oktay Kaynarca’nın salona girmesiyle, öğrenciler alkış yağmuruna tuttu. Söyleşiyi Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut ve PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı da izledi.
Usta oyuncular Selçuk Yöntem ve Oktay Kaynarca, tiyatro geçmişleri ve oynadıkları diziler ve canlandırdıkları karakterler hakkında öğrencilere bilgi verdiler. Yöntem ve Kaynarca, keyifli geçen söyleşinin ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Selçuk Yöntem, istihbaratçı rolüyle hayatın daha kolay olduğunu, ancak Adnan bey rolüyle zorlaştığını belirterek, “Kurtlar Vadisi’ndeki istihbaratçı rolünü oynarken, hayat çok daha kolaydı baya güzeldi sıkıntı yoktu. Ama Aşkı Memnu’da Adnan Ziyagil olunca hayat zorlaşmaya başladı. Gelen tepkiler nedeniyle hayatım zorlaşmaya başladı bunu hiç sevmedim. Ben bunu halkımızın keskin mizah duygusuna bırakıyorum. Canlandırdığımız karakterleri beyaz perdede canlandırırız. O orada kalır. Ancak normal hayata taşıyanlar varsa onları incelemek lazım. Yolda yürürken kadının biri yaklaşıp, ‘sizi videoya çekeceğim, oğluma derslerini çalış’ diye söylememi istedi. Bende arkama dönüp gittim. Bazen şuur kaybı oluyor. Bizler hala dizilerdeki isimlerimizle hatırlanıyoruz. Ancak biz çekimler bittikten sonra kendimiz oluyoruz” dedi.

Oktay Kaynarca ise, sokakta enteresan olaylarla karşılaştıklarını belirterek, “Kimisine kızıyoruz. Kimisine gülüyoruz, ama bu bizim işimizi doğru yaptığım anlamına da geliyor. Karakterlerin bu kadar çok inandırıcı olması doğal. Televizyona bağımlı bir ülke haline geldik. Bizim canlandırdığımız karakterleri insanlar kendilerinden görüyor. Sizin mimiklerimizi bile alıyorlar ve idol olarak bile görüyorlar. Bu sorumlulukla bile yaşamak zor. Bunun altından kalkmaya çalışıyoruz. Bunların keyifli tarafları da çok. Selçuk abiye ‘Bihter seni aldatıyor’ diyenler bile var. Bana da Kurtlar Vadisi çekerken, cezaevi arabasını kullanan adam, bana ‘Eşimin doğum günü, arasam kutlar mısın’ dedi, bende kabul ettim. Sonra kısa süre düşündü ve adam bana dönüp ‘Ağabey benim telefonda kontür yok seninkinden arasak olur mu’ dedi. Bu tür olaylar başımıza geliyor” diye konuştu. Kurtlar Vadisi’ndeki rolünün unutulmadığını ifade eden Kaynarca, “Bizler setten çıkınca kendimiz olmak zorundayız. Setten çıkınca da hala rolünün etkisinde olanların tedavi görmesi gerekir. Bizim işimiz sadece rolümüzü inandırıcı kılabilmek’’ dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı