REKLAMI GEÇ

Tan Halk Oyunları’nda Hasat Zamanı

Tan Halk Oyunları’nda Hasat Zamanı

Tan Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü, geleneksel ‘Hasat Zamanı’ isimli halk oyunları ve halk müziği şenliğinin altıncısını, 18 Haziran 2010 Cuma akşamı EGS PARK Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapacak.

/ DENİZLİHABER / 17 Haziran 2010 Perşembe, 17:53

Bu yıl 6’ıncısı gerçekleştirilecek olan gösteride, 150 dansçı görev alacak. Yurdun değişik yörelerinin oyunları, kulüp dansçıları tarafından sergilenecek.

Türk kültürünün önemli dallarından birisi olan halk oyunlarının, sağlıklı bir şekilde gelişip, yaygınlaşması, yurt içinde ve yurt dışında çeşitli etkinliklerle tanıtılması kapsamında düzenlenen bu etkinlik, tam bir şölen havasında geçecek.

Tan Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Yöneticisi ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Tevfik Tan, “Kurulduğumuz günden beri; Cumhuriyetimizi borçlu olduğumuz Ulu Önder Atatürk’ün, Türk gençliğine verdiği önem ve değerin ne kadar yerinde olduğunun bilincindeyiz. Geçmişine sahip olmayan ulusların, geleceğinin de olmayacağı hepimizin malumudur. Atalarımızdan bizlere miras kalan ortak kültürel ve sanatsal değerlerimizden olan halk oyunlarımız, geniş kitleler tarafından tanınmalı ve yaygınlaştırılmalıdır. Halk oyunlarına gönül veren ve bu şöleni izlemek isteyen herkesi bu geceye davet ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı