REKLAMI GEÇ

Yeşim Salkım eğreti gelin oldu

Yeşim Salkım eğreti gelin oldu

Denizlili yazar Şükran Kozalı tarafından kaleme alınan ve yayınlanmasının ardından Denizli’de büyük yankı uyandıran “Eğreti Gelin” ikinci kez beyaz perdeye yansıyor. İlk Eğreti Gelin filminde Nurgül Yeşilçay’ın üstlendiği rol günümüze uyarlanmış haliyle çekilen “Eğreti Gelin Ladik”te bu kez Yeşim Salkım karşımızı çıkıyor. Yeşim Salkım cüretkar sahneleri ile, filmin geneli ise yine “Eğreti Gelin” kavramını gündeme taşıyacak olması nedeniyle çok konuşulacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Aralık 2015 Perşembe, 12:59

Denizlili yazar Şükran Kozalı’nın yazdığı ve yayınlanmasının ardından Denizli’de fırtınalar koparan “Eğreti Gelin” kitabı, ikinci kez beyaz perdeye film olarak yansıyor.

Üzerinde çok tartışılan ve yıllar öncesinin geleneği olarak lanse edilen “Eğreti Gelin” kavramıyla ilgili somut veriler ortaya çıkmasa da film sektörü bu farklı hikayenin peşinden koşmaya devam ediyor. Çok okunan kitaplar arasında yer alan ve ilgi çeken “Eğreti Gelin” ilk olarak karşımıza Nurgül Yeşilçay’ın başrolünde çıkmıştı. Bu film de en az kitabı kadar ses getirmiş, uzun süre gündemden düşmemişti.

İKİNCİ FİLM “EĞRETİ GELİN LADİK”
“Eğreti Gelin” hikayesinin yeni sinema uyarlamasını ilkinden ayıran en önemli özellik, günümüz koşullarında hikayeleştirilmiş olması. Filme “Eğreti Gelin” rolüyle karşımıza Yeşim Salkım çıkacak. Filmde Salkım’a, Hakan Eren, Sevinç Meşe, Zaim Güvenç, Gül Gökçe, Tarık Günersel gibi isimler eşlik etti. Filmin yönetmenliğini Zaim-Deniz Güvenç ve görüntü yönetmenliğini Onur Can Tögen üstlendi. Ankara`da çekilen filmin müzikleri Hakan Eren tarafından oluşturuldu.

HİKAYE GÜNÜMÜZDE GEÇİYOR
Bir anne kız hikayesi anlatan film, insanların ancak birbirlerini anlayabildiklerinde bir su gibi tertemiz akabileceğine vurgu yapıyor. Bir kadının duygu olarak ne denli zengin olduğuna da dikkat çeken film, kadınların uğradığı fiziki ve manevi şiddeti de ele alıyor. Günümüzde yaşanan toplumsal sorunları ironik bir şekilde ele alan filmde, Devlet Tiyatrosu’ndan oyuncular ve Ankara günlük dizilerinin tanınmış yüzleri karakterlere hayat veriyor. İlk Eğreti Gelin filminden en büyük farkı günümüzde geçmesi olan yapım, iktidar ilişkilerine gönderme yapıyor.

FİLMİ YAZARKEN AKLIMA DİREK YEŞİM SALKIM GELDİ
Kitabın yazarı ve filmin senaristlerin Şükran Kozalı, Filmi yazarken aklına direk Yeşim Salkım’ın geldiğini belirterek, “Nurgül Yeşilçay’a herhangi bir teklif götürmedik. Sadece bir sene önce kendisine laf arası sormuştum. O da ilk filmde oynadığı için çok mutlu olduğunu fakat ikinci de yer almak istemediğini dile getirdi” şeklinde konuştu.

CÜRETKAR SAHNELER NORMAL
2005 yılında Nurgül Yeşilçay’ın başrolünü üstlendiği ilk “Eğreti Gelin” filmi, konusuyla olduğu kadar, sanatçının cüretkar sahneleri ile dikkat çekmiş, bu özelliği filmin önüne geçmişti. Eğreti Gelin Ladik’te de bu kez Yeşim Salkım’ın cüretkar sahneleri bulunuyor. Filmin başrol oyuncusu Yeşim Salkım, filmdeki cüretkar sahneleri hakkında açıklamalarda bulundu. Başarılı Oyuncu, ” Filmde bir sahnede senaryoda olmamasına karşın göğsüm açıldı. Yönetmenimiz sahneyi çıkarmayı düşünse de ben engel oldum. Sinema bu, eğer böyle şeyleri oynayamıyorsanız sinema yapmayın, gidin dizilerde oynayın” dedi.

“Eğreti Gelin Ladik”in kısa süre içinde vizyona girmesi bekleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı