REKLAMI GEÇ

Zolan, kutladı

Zolan, kutladı

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, basın yayın sektöründe çalışanların, toplumun haber alma ihtiyacını karşılaması açısından kutsal bir görevi yerine getirdiğini belirterek, basın çalışanlarının bayramını kutladı.

/ DENİZLİHABER / 24 Temmuz 2013 Çarşamba, 12:00

Denizli Belediyesi Başkanı Osman Zolan, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak basın yayın çalışanlarının bayramını kutladı.

Basının, iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlarından biri olduğunu söyleyen Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, şunları bildirdi: “Demokrasiyle yönetilen toplumlarda “Haberleşme Özgürlüğü” son derece önemlidir. Demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından olan basın, yazılı ve görsel kitle iletişim araçlarıyla her tür gelişmeleri topluma aktarır. Basın aynı zamanda toplumu bilinçlendirerek kamuoyu oluşturur. Doğru, ilkeli ve tarafsız bir görev anlayışıyla kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle buluşturan basın, farklı görüşlerin seslendirilmesine de imkan sağlayarak toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendirmektedir. Ülkelerin gelişiminde çok önemli bir yere sahip olan basının halkı bilgilendirme, eğitme ve kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri bulunmaktadır. Görevini, toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla yerine getiren özgür basın, yağmurda, çamurda, sıcakta, soğukta ve zaman zaman canını da tehlikeye atarak gerçekleştirdiği özverili çalışmaları sayesinde ülkemizin gelişiminde  önemli bir konumda bulunmaktadır.”

Yerel medya kuruluşları ile birlikte hareket ederek Denizli’nin ortak menfaatleri için gayret sar ettiklerini dile getiren Başkan Zolan mesajında şu görüşlere yer verdi: ” Denizli’nin ülkemizde her alanda üst sıralarda yer alması yönünde ortaya koyduğumuz projelerimizde bizlerle birlikte hareket eden Denizli basınının yansız, ilkeli, açık ve hür yayın anlayışını benimsemesi ve bundan taviz vermemesi takdire şayandır. Bu konuda üzerlerine büyük görevler düşen basınımızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimizin hak ettiği yere ulaşmasına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Geleceğin Denizli’sini inşa ederken her zaman desteklerini yanımızda hissettiğimiz değerli basın mensuplarımıza çalışmalarında başarılar diler, 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlarım.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı