REKLAMI GEÇ

Vali Demir, dikkat çekti

Vali Demir, dikkat çekti

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, 24 Temmuz Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı yazılı mesajında, “Toplumların düşünce ve haber alma özgürlüğünün dolayısıyla demokratikleşme düzeyinin en belirgin simgesi basın yayın kuruluşlarının işleyişidir” dedi.

/ DENİZLİHABER / 24 Temmuz 2013 Çarşamba, 12:09

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, 24 Temmuz basından sansürün kaldırılışının 105.yıldönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaparak basın mensuplarının basın bayramını kutladı.

Basın özgürlüğünün demokratikleşmenin simgesi olduğunu vurgu yapan Vali Demir açıklamasında, “Toplumların düşünce ve haber alma özgürlüğünün dolayısıyla demokratikleşme düzeyinin en belirgin simgesi basın yayın kuruluşlarının işleyişidir Bu kapsamda basın yayın kuruluşları dünya ve ülke gerçeklerinin öğrenilmesi, yönetimin dolaylı yönden denetlenmesi için önemli bir kamu görevi üstlenmektedir.

Demokrasinin benimsendiği, kurumlarla bireyler arasında doğru ve düzenli veri akışının sağlandığı toplumlarda basın, karşıt görüşlere de yer vermek suretiyle demokrasinin sürekliliği için temel oluşturmaktadır” dedi.

Her türlü şartta zorlu bir görev üstlenen ve her zaman büyük bir özveri ve toplumsal duyarlılık içinde görevlerini yerine getiren tüm basın mensuplarının “Basın Bayramı”nı kutlayan Vali Demir açıklamasını şöyle devam etti:
“Basın özgürlüğü demokrasilerde çok seslilik ilkesinin işletilmesi adına çok önemli olgudur. Bu doğrultuda, halkın haber alma hakkını kullanması ve kamuoyu oluşturulmasında etkin rol oynayan basın kuruluşlarının, görevlerini yerine getirirken; meslek ilkelerini ve etiğini gözetmesi de son derece önemlidir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı