REKLAMI GEÇ

O Denizli’nin ilk gazi gazetecisi

O Denizli’nin ilk gazi gazetecisi

Demokrasilerde 4. Güç olarak nitelendirilen basında çalışan arkadaşlarımız, bilgiye ulaşırken bazen kötü sürprizlerle de karşılaşabiliyor. Tıpkı 2000 yılında gittiği bir haber sırasında ayağından yaralanan Sevim Say arkadaşımız gibi.

/ DENİZLİHABER / 24 Temmuz 2013 Çarşamba, 12:08

Şengül BOZ
Denizli’de 18 yıldan beri çeşitli yazılı ve görsel yayın kuruluşlarında görev yapan Sevim Say, 2000 yılında bir haber muhatabına yapılan silahlı saldırıda ayağından yaralandı.

Sözcü Gazetesi Denizli Temsilciliği görevini yürüten Sevim Say 18 yıl sonra yaşadıklarını Denizlihaber.com’a anlattı. Denizli’nin tek gazi gazetecisi olan Say, bir haber sırasında tanıklık yaptığı silahlı saldırının aynı zamanda kurbanı da olmuştu.

İşte Sevim Say’ın ağzından o saldırı

“Dönemin TEDAŞ Müdürü Mustafa Korkmaz, Denizli Tekvando İl Temsilcisi seçilmişti. Bunu, Denizli Atatürk Stadyumu’nda tekvando müsabakaları düzenleyerek kamuoyuna duyurmak istedi. Bizde müsabakaları takip etmek amacıyla Atatürk Stadyumu’na gittik. Müsabakalar bitti, stadyumdan çıkarken, kimliği belirsiz kişiler Korkmaz’a ateş etmeye başladı. Biz tabi o an ne olup bittiğini anlayamadık. Daha sonra aldığımız istihbarata göre ateş açanların hedefinde dönemin TEDAŞ müdürü olduğunu öğrendik. Ama kurşunlardan bir tanesi bana isabet etti. Şans eseri ayağıma geldi. O anda, başıma da gelebilirdi. Olay yerinde hayatımı kaybedebilir veya sakatlanabilirdim. Üç ay tedavi gördükten sonra tekrar basına geri döndüm.”

Halkın savunucusu, sivil özgürlüklerin güvenliğinin sağlayıcısı ve dördüncü güç olarak nitelendirilen basından sansürün kaldırılışının 105. yıldönümünü kutladığımızı da hatırlatan Sevim Say, “Bugün basında 105 yıl öncesinde olduğu gibi açıkça uygulanan bir sansür yok. Ama, ekonomik, siyasi baskılar var. Bugün, bizim basın çalışanlarının bilgiye ulaşması engelleniyor. Yani gizli sansür uygulanıyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı