REKLAMI GEÇ

Ozan Karpuz’un kaleminden Öyküleriyle Denizli türküleri

Ozan Karpuz’un kaleminden Öyküleriyle Denizli türküleri

Türk Halk Müziğinin genç isimlerinden Ozan Karpuz, Denizlihaber.com’da… Müzik çevrelerinde “Ozanca”olarak tanınan Denizlili sanatçı Karpuz, Denizli türkülerinin hikayesini Denizlihaber.com okurları için derledi. Yazı dizisi 23 Haziran 2014’te başlıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Haziran 2014 Pazar, 11:00

Denizlihaber.com’un insan yaşamından kesitler aktaran, ildeki tarihi ve kültürel mekanlarla ilgili bellek oluşturan, doğal kaynaklara dikkat çeken özgün içerikleri çalışmalarına bir yenisi daha ekleniyor. Türk Halk Müziği sanatçısı Ozan Karpuz, “Öyküleriyle Denizli Türküleri” isimli yazı dizisiyle 23 Haziran’dan itibaren pazartesi günleri sizlerle olacak.

Küçük yaşta eline aldığı bağlamayı bir daha bırakmayan ve çıkaracağı albümle ilgili çalışmalarının sonuna gelen Ozan Karpuz, “Her türkünün bir hikayesi vardır, bir de benden dinleyin” diyerek yola çıktı. İlçe ilçe gezerek kaynaklara ulaşan Ozan Karpuz, derlediği bilgilerle Denizli türkülerinin hikayesini oluşturdu. Şimdi sıra bunları Denizlihaber.com okurlarıyla paylaşmaya geldi.

Bekilli’de yaşayan Memiloğulları ve Alacanlar sülalelerinin çocukları Ümmü ile Ali’nin aşkını anlatan ve günümüze Ümmü Kız türküsü olarak ulaşan derlemesiyle yazı dizisine başlayacak olan Ozan Karpuz’a (Ozanca), “Denizlihaber.com’a hoş geldin” diyoruz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı