REKLAMI GEÇ

DERVİŞ ALİ KAHYA’NIN ŞAHİTLİĞİ

DERVİŞ ALİ KAHYA’NIN ŞAHİTLİĞİ

Çağdaş Yenidede, bugün yakın zamanda yaşamış bir ermişin türbesini tanıtıyor. İşte Durmuş Ali Kahya’nın hikayesi… Derviş Ali Kayha 19. yüzyılda Denizli’nin Kayalık Mahallesi’nde yaşamıştır. Kaplanlar Camisi’nde imamlık yaptığını biliyoruz. Kabir taşında da “Hademün Fukarin” yani “fakirlerin hizmetçisi” olarak yazar. İlbadı Mezarlığı içindeki türbesi daha önce kerpiçten yapılmışken, 1960’lı yıllarda yeniden düzenlenerek fotoğraftaki halini almıştır. DERVİŞ ALİ KAHYA’NIN ŞAHİT TUTULMASI Alkolü bırakmak isteyen birisi türbesine…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Temmuz 2014 Çarşamba, 09:52

denizli-nin-turbeleri-dervis-ali-kahya-h

Çağdaş Yenidede, bugün yakın zamanda yaşamış bir ermişin türbesini tanıtıyor. İşte Durmuş Ali Kahya’nın hikayesi…

Derviş Ali Kayha 19. yüzyılda Denizli’nin Kayalık Mahallesi’nde yaşamıştır. Kaplanlar Camisi’nde imamlık yaptığını biliyoruz.
Kabir taşında da “Hademün Fukarin” yani “fakirlerin hizmetçisi” olarak yazar.

ic-2
İlbadı Mezarlığı içindeki türbesi daha önce kerpiçten yapılmışken, 1960’lı yıllarda yeniden düzenlenerek fotoğraftaki halini almıştır.

DERVİŞ ALİ KAHYA’NIN ŞAHİT TUTULMASI
Alkolü bırakmak isteyen birisi türbesine gelip Derviş Ali Kayha’yı şahit tutarak,“Bir daha alkol içmeyeceğine dair” yemin etmiştir.

Ettiği yeminin üzerinden günler geçmiş ama yeminini unutmuştur.
Alkol kullandığı günün gecesi Derviş Ali Kahya Efendi, rüyasına girer ve “Sen, beni şahit tuttun. Fakat yemini tutmadığın için şahitlikten düştüm, ver kefaretimi” der.
Derviş Ali Kahya Efendi’nin rüyalarına girmesi birkaç gece devam eder. Yemini tutamayan kişi türbesine gelir ve kefaretini ödemek için kurban keser.

ic-1

Kurbanını kestikten sonra Derviş Ali Kayha Efendi gece tekrar rüyasına girer ve “Evladım, tutamayacağın sözler verme” der.
Rüyasında gören kişinin Derviş Ali Kahya’yı tarifi şöyledir:
“Nur deryası içinden zuhur etti. O’nun kadar tatlı ve gül yüzlü birisini ömrüm boyunca görmedim.”

Yorumlar

Anadolu Erenleri   -  Bağlantı 7 Kasım 2020, 10:34

Allahın Veli Kulları. Huzur Mekanları.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı