REKLAMI GEÇ

TESLİM ABDAL SULTAN

TESLİM ABDAL SULTAN

Çağdaş Yenidede, bu kez sizi Cankurtaran’daki Teslim Abdal Sultan’ın türbesine götürüyor. İşte Teslim Abdal’ın hikayesi… Teslim Abdal Sultan Türbesi, Çukur’dadır. Cankurtaran yokuşundan çıktıktan sonra ilk sağdan giriniz ve yola devam ederek ilk dört yol kavşağındaki sol taraftaki toprak yola giriniz. Yaklaşık 50 metre gittikten sonra türbenin kubbesini görebilirsiniz. Türbenin bahçesinde yıllanmış ceviz ve kavak ağaçları karşılar sizleri. Teslim Abdal Sultan; Hacı Bektaş-i Veli hazretlerinin…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Temmuz 2014 Perşembe, 10:04

denizli-teslim-abdal-sulan-turbesi-h

Çağdaş Yenidede, bu kez sizi Cankurtaran’daki Teslim Abdal Sultan’ın türbesine götürüyor. İşte Teslim Abdal’ın hikayesi…
ic-2

Teslim Abdal Sultan Türbesi, Çukur’dadır. Cankurtaran yokuşundan çıktıktan sonra ilk sağdan giriniz ve yola devam ederek ilk dört yol kavşağındaki sol taraftaki toprak yola giriniz. Yaklaşık 50 metre gittikten sonra türbenin kubbesini görebilirsiniz. Türbenin bahçesinde yıllanmış ceviz ve kavak ağaçları karşılar sizleri.

ic-1

Teslim Abdal Sultan; Hacı Bektaş-i Veli hazretlerinin 360 halifesinden birisidir. Horasan’dan Denizli’ye kadar geldiği bilinmektedir. İstanbul, Ankara, Çorum, Tekirdağ ve Denizli dahil olmak üzere, 5 ilde Teslim Abdal Türbesi var. Belki isim benzerliğinden ya da yaşadığı dönemde erenlik mertebesine eriştiği için paylaşılamamış ve bu saydığımız tüm illerde adına yapılmış bir türbesi bulunmaktadır.

ic-3

Teslim Abdal Sultan hakkında yapılan araştırmalarda, 4.Murat döneminde isminin geçtiğini biliyoruz. Yeniçeri ocağında “Ağa” ya da “Baba” olarak adlandırılıyormuş. Yeniçeri ocağına verdiği hizmetler sayesinde adına bir mehter marşı yazılmış.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı