REKLAMI GEÇ

RWE Turcas kurmayları basınla iftarda buluştu

RWE Turcas kurmayları basınla iftarda buluştu

RWE Turcas Güney Elektrik yöneticileri, iftar yemeğnde gazetecilerle bir araya geldi. RWE Turcas’ın Santral Direktörü Seyhan Karabulut, Kaklık’taki doğal gaz çevrim santralinin Türkiye’ye örnek bir tesis olarak faaliyete geçtiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Temmuz 2014 Perşembe, 10:30

İftar yemeğinde gazetecilere 775 megawat gücündeki doğal gaz kombine çevrim elektrik santraliyle ilgili bilgi veren RWE Turcas’ın santral direktörü Seyhan Karabulut, yaklaşık bir yıl önce işletmeye alınan tesisin parametrelerimiz iyi olduğunu belirtti.

Çevre, işçi sağlığı ve güvenliğiyle ilgili hassasiyetlerinin üst düzeyde olduğunu ifade eden Karabulut, “Bu konuda Türkiye’ye örnek tesislerden biri olduk. Bir yıldır iş kazası yaşamadık. Çevre mevzuatına uygun çalışma yapıyoruz. İşin teknik kısmına baktığımızda da büyük bir teknik sorun yaşamadık. Kısa sürede santralde sistemi oluşturduk. Tüketicilere kaliteli enerji sunuyoruz. Bu da bizim için gurur kaynağı. Böyle bir tesisin Denizli’de bulunması, Denizli ekonomisine katkısı yadırganamayacak derecede yüksektir” dedi.

Doğal gazdan enerji üretiminin bir açığı kapattığını kaydeden Karabulut, “Tüketimin çok yüksek miktara ulaştığı dönemde, üretim noktasında doğal gaz santralleri ön plana çıktı. Çünkü su kaynaklarının biraz daha azaldığı bir dönemde, santrallerimizin önemi daha da ortaya çıkartıyor. Bu da bizim için önemli. Çevre, iş güvenliği ve teknik yönden başarılı bir dönem geçirdik” diye konuştu.

RWE Turcas Güney Elektrik Üretim Şirketi tarafından 500 milyon avronun üzerinde bir yatırımla kurulan Denizli Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik Santrali, 3,5 milyon meskenin elektrik ihtiyacını karşılayacak 775 megavat net üretim kapasitesine sahip.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı