REKLAMI GEÇ

Büyük ikramiye hayalleri süslemeye başladı

Büyük ikramiye hayalleri süslemeye başladı

2018 yaklaşırken, yeni yılın habercilerinden biri olan Milli Piyango’nun yılbaşı özel çekilişi için de biletler satışa sunuldu. Bu yıl 61 milyon lira olarak belirlenen büyük ikramiye şimdiden hayalleri süslemeye başladı. Yat alıp içinde yatmayı hayal eden de var, ilk iş oğluna dillere destan bir düğün yapmanın hayalini kuran da.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 6 Aralık 2017 Çarşamba, 08:30

Yeni yılın bir çok kişiye yeni umutlar getireceği Milli Piyango, yeni yılın ilk saatlerinde bazı hayatları değiştirecek. Geçtiğimiz yıl 60 milyon lira olan büyük ikramiye, bu yıl 1 milyon lira artışla 61 milyon liraya yükseltildi. Büyük ikramiyenin yanında 10 milyon, 5 milyon, 2 milyon ve 1 milyon liralık ikramiyede zengin olmak isteyenlerin hayallerini süslemeye başladı. Milli Piyango, 2018’in ilk saatlerinde 349 milyon 180 bin lira ikramiye dağıtmış olacak.

BİLET FİYATLARI
Büyük ikramiyeye 1 milyon liralık artış yapıldı, ancak bu bilet fiyatlarına yansıtılmadı. Piyasaya çıkan ve satışı başlayan Milli Piyango’nun yılbaşı özel çekişi için tam bilet 60, yarım bilet 30, çeyrek bilet ise 15 liradan satılıyor.

VATANDAŞLAR HAYAL KURMAYA BAŞLADI
Vatandaşlar, “Ya çıkarsa” diye aldıkları Milli Piyango biletlerinden aslında pek de umutlu değiller. İkramiye büyüdükçe vatandaşların hayalleri çok da büyümedi. Kimi ev almak istedi, kimi çocuklarına sermaye yapacağını söyledi.

İşte o hayallerden birkaçı;

AYŞEN KATEL
“Kaç yaşına geldim ama hiç kendi evim olmadı. İkramiye bana çıkarsa kendime ev alırım.”

ALİ RIZA ŞENGÜL (MİLLİ PİYANGO BAYİSİ)
“Satışlar iyi ama yılbaşı yaklaştıkça daha iyi verim alıyoruz. Geçen yıllarda bu masadan çok kazandırdım ama bana çıkmadı o ayrı. Çıkarsa da çocuklarımın her birine ev alır, onlar için harcarım. Ama tabi para bitmiyor, yoksulları sevindiririm, ihtiyacı olana koşarım.”

ALİ ÖRGÜCÜ
“Çıkmaz ama zevk işte, her yıl alırım, hiç de çıkmaz. Bu yıl çıkar mı, hiç sanmıyorum ama alıyoruz işte. O yüzden hayal bile kurmadım. Boşuna kafa yorup da üzüleyim mi şimdi?”

ALİ ÇEVİK
“Muhtaç olanlara yardım ederim. Ne yapacağım o kadar parayı? Hanımı alır deniz kenarında bir eve taşınırım. Ömrümün sonuna kadar da orda yaşarım. Ama illa ki ihtiyacı olanlara dağıtırım. Millet açken ben keyfime nasıl bakarım?”

ADNAN ELLEK ( MİLLİ PİYANGO BAYİSİ)
“Benim evim arabam zaten var. Ben balık tutmayı çok sevdiğim için yat alır, içinde yatarım. Ama öyle 100 bin, 500 bin liralık yatlardan değil. Eski parayla trilyonluk yat alır, denizlere, okyanuslara açılırım. Öleceksem de yatın içinde ölürüm.”


KADRİYE KARAHAN
“İkramiye bana çıksa, hemen oğlumu evlendiririm. Dillere destan bir düğün yaparım. Belki siz aracı olursunuz da oğlum bu söylediklerimi öğrenir, annesinin dilekleri için adım atar. Belli mi olur?”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı