REKLAMI GEÇ

Osmanlı şerbetli christmas sepeti

Osmanlı şerbetli christmas sepeti

Başta tekstil olmak üzere üretiminin önemli bir bölümünü ihraç eden Denizlili sanayici, uzun bir süredir Avrupa ve ABD’deki büyük alıcılara Hristiyanlar için önemli olan Christmas Bayramı için çeşitli hediyeler gönderiyordu. Denizlili ihracatçıların bu yıl hazırlattıkları hediye sepetinde Osmanlı şerbetleri ve Türk lokumu var…

/ DENİZLİHABER / 22 Aralık 2012 Cumartesi, 12:48

Sedat KURT

Kızılcık, Demirhindi, Gelincik ve Gül. Bir zamanlar dünyaya hükmeden Osmanlı hanedanlığının en lezzetli içekleriydi. Osmanlı şerbetleri, onlarca yıldan sonra tekrar gündemde.

Üretimine kısa süre önce başlanan Osmanlı şerbetleri, Denizlili ihracatçılarının uzun bir süredir ABD ve Avrupa’daki büyük müşterilerine Christmas nedeniyle gönderdikleri hediye sepetlerine de girdi.

Üretiminin büyük kısmını ihraç eden Denizli’deki sanayiciler, her yıl Aralık ayı başında ABD ve Avrupa ülkelerindeki büyük alıcılarına hediye sepeti hazırlatıyor. Çikolata ve lokumun yanı sıra alkollü veya alkolsüz içeceklerin de konulduğu hediye sepetlerinde bu yıl en çok tercih edilen içecek, Osmanlı şerbetleri…

Bu yıl ABD ve Avrupa’ya gönderilmek üzere 1000’e yakın hediye sepeti hazırladıklarını dile getiren Buket Çikolata’nın sahibi Melek Sözkesen, müşterilerinin önemli bir kısmının yurtdışındaki alıcıların dikkatini çekeceği düşüncesiyle Osmanlı şerbetli konseptleri tercih ettiğini söyledi.

İhracatçılar, yurt dışına gönderilecek hediye sepetlerinde Osmanlı şerbetlerinden sonra en çok Türk içkisi olan rakıyı tercih ediyor. Her zevke ve bütçeye uygun yılbaşı ve özel gün hediye sepetleri hazırladıklarını ve sepetlerin 20 liradan başlayarak gerekirse 20 bin liraya kadar çıktığını söyleyen Melek Sözkesen, Christmas için hazırladıkları sepetlerin de ortalama maliyetlerde olduğunu söyledi.

12 yıldır hizmet veren Buket Çikolata, perakende satışın yanı sıra firmalara özel çözümler de üretiyor. Özel gün ve firma logolarının bulunduğu çikolata paketlerinden sepetlere, yılbaşı ve doğum günü gibi etkinlikler için hazırlanan özel tasarımlı hediyelerden farklı çözümlere birçok alanda hizmet veren Buket Çikolata, butik mağaza olarak hizmet veriyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı