REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ…

24 Ağustos 2016 Çarşamba

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-24082016-h

Bu hafta sizlere geçmiş zamana yolculukta iş dünyası, bürokrat, finans sektörü, hukukçu, diş hekimi ve eczacılardan oluşan kareler sunuyoruz…

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-24082016-78
BİRAZ MÜZİK, BİRAZ DANS…
Bir dönem Denizli’de eğlence mekanlarını saysanız bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar azdı. Bu nedenle de gittiğiniz yerlerde tanıdıklarla karşılaşmak, sohbet edip, birlikte eğlenmek mümkündü. İşte böyle anlardan birisi Dişhekimi Mehmet Çomut ve eşi Gülçin Hanım’ı müziğin ritmine kendilerini kaptırmış dans ederken görünce, deklanşöre basıp o anı ölümsüzleştirdik.

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-24082016-33
İLAÇ DAĞITIMI TEVFİK BEY’DEN
Denizli Rotary Kulübü’nün yıllar önce düzenlediği “Toplum Hizmetleri”ni izlemek üzere Serinhisar’a bağlı Kocapınar’da gitmiştik. Doktor ve diş hekimleri genel bir sağlık taraması yaparken, Eczacı Tevfik Sarıoğlu da reçedeki ilaçların dağıtımını yapıyordu.

 

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-24082016-17
BASMA-BOYA’NIN ALTIN ÇAĞINDAN
Basma Boya Sanayi, Esat Sivri yönetiminde bir dönem Denizli sanayisinin amiral gemilerindendi. Bu fotoğrafın çekildiği yıllarda da “altın çağı” diye adlandırabileceğimiz bir dönemden geçiyordu. Fotoğrafta yer alanlar da fabrikanın desen bölümünün emektarları Gerda Kireçci ve arkadaşları. Kareye girmeyi başarabilen tek erkek personel ise Serdal Varol olmuştu.

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-24082016-1
HEPSİ BİR ARADA
Bu fotoğraf karesinde bürokrat da, hukukçu da, mimar da işadamı da yer alıyor. İşte o isimler: (soldan sağa) Polat Otel’in sahibi Halit Polat, dönemin İl Emniyet Müdürü Halil Tataş, Mimar Metin Saydal, o dönemin Tugay Komutanı, Denizli eski Valisi Yusuf Ziya Göksu, eski Cumhuriyet Başsavcısı İsa Fırat Küpeli, eski Adalet Komisyonu Başkanı Tahsin Durmuşoğlu, Av. Hasan Himmetli ve işadamı Adnan İnceoğlu.

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-24082016-45
DENİZLİ SİZİ UNUTUR MU?
Fuat Dağdeviren… Denizli iş dünyasının duayen, yerel siyasetin de etkin isimlerindendi. Yıllarca sosyal demokrat görüşü doğrultusunda CHP’de görevler üstlendi. Ve bir dönem finans sektörüne de damgasını vuran İktisat Bankası’nı satın aldılar Ahmet Nuri Erikoğlu ile birlikte. Bu fotoğrafa bakıp, ebediyete göç eden iki güzel insanı bir kez daha rahmetle anıyoruz…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı