REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ…

9 Kasım 2016 Çarşamba

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-09-11-2016-h

Siyah beyaz ve renkli fotoğraflarla harmanladığımız bu haftaki geçmiş zamana yolculukta, ebediyete göç eden dostları da özlemle anıyoruz.

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-09-11-2016-2
AH GENÇLİK AHHH!..
Siyah-beyaz olmasından da anlaşılacağı üzere fotoğraf hayli eski. Denizli’nin renkli simalarından ve son döneminde çalışmalarını kent belleği üzerine yoğunlaştıran Mimar Hüsamettin Ataman bir kutlamada eşi Sevim Hanım ile birlikte pistte. Bizi görünce de objektifimize gülümseyerek baktı ve bu pozu verdiler.

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-09-11-2016-585
1960 MEZUNLARI
Denizli Lisesi ya da herkesin dilindeki ismiyle Koca Mektep… Kimler o sınıflara girmedi, kimler o sıralarda oturmadı ki? Karede Koca Mekteb’in 1960 mezunlarından bir grup yer alıyor. Kimler mi var? İşte isimlerini anımsayabildiklerimiz: Ergün Kuran, Okyar Gereli, Cihat Kaşıkçı, Hulusi Büyükkalaycı, Abdullah Küçükuysal, Akın Vural, Hulusi Kulaklı, Hayati Tavaslıoğlu.

 

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-09-11-2016-4
HALA BU DÜKKANDA…
Fahri Ergür’ü (sağda) Denizlililer daha çok spora tutkunluğuyla tanır. Ama o aynı zamanda yılların esnafıdır. Mekanını da hiç değiştirmedi. Kaleiçi Demirciler Caddesi’nde uzun yıllar önce dostu Cafer Çıvgın ile fotoğrafını çektiğimiz Fahri Ergür, esnaflığını hala bu dükkanda sürdürüyor.

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-09-11-2016-3
SAĞLIKÇI OLDULAR
Bu fotoğraf karesinde gördüğünüz çocuklar artık büyüdü, meslek olarak sağlık alanını seçtiler. Aile Hekimi Zühtü Dağtekin (soldan ikinci), yanında kardeşi Anestezi Asistanı İsmet Dağtekin, ailenin reisi Avukat Çetin Egemen (solda) ve eşi Eczacı Servet Dağtekin’i (sağda) bir arada gösteren bu fotoğrafı çekmemizin üzerinden yıllar geçti…

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-09-11-2016-5
ESKİ DOSTLARI ANIMSADIK
Bu fotoğraf karesi bizi neredeyse yarım asır öncesine götürdü. Fotoğraf karesi siyah beyaz ama pistte döktürürken gördüğünüz Edibe Kızılelma ve Metin Özkardeş, Denizli’nin renkli simalarındandı. Arşivden çıkan bu fotoğrafla ebediyete intikal eden iki eski dostu özlemle anıyor, “nurlar içinde uyuyun” diyoruz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı