REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ…

16 Kasım 2016 Çarşamba

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-16-11-2016-h

Denizli’nin bir döneminde eğitimci ve yönetici olarak görev alan, iş hayatında çalışmalar yapan isimlerle geçmiş zamana yolculuğa çıkıyoruz. İşte onların yer aldığı fotoğraf kareleri…

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-16-11-2016-602
KOCA MEKTEB’İN ÖĞRETMENLERİ VE ÖĞRENCİLERİ
Kimler geldi, kimler geçti o sınıflardan. Sıralara kimler oturmadı ki… Bunu söylerken, Denizli’de ayrı bir yeri olan ve birçok ünlü ismi yetiştiren bu okulda görev yapan öğretmenleri de unutmadık elbette. İşte onlardan bir grup: Hamdi Gereli, Rıza Dalkara, Metin Vural, Altan Gök, Yekta Korca, İsmail Tamer Atlılar, Olcay Altuğ, Abdullah Uzunoğlu, Mustafa Akman, Burhan Ceylan, Özkaya Erkmen, Keramettin Yaren, Ergun Kuram, Abdullah Küçükuysal, Cihat Kaşıkçı, Saim Bostancı, Dinçer Güler, Akın Vural, Hayati Tavaslıoğlu, Ahmet Şimşek ve Hulusi Büyükkalaycı.

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-16-11-2016-556
ŞEREF BEY’İN POZU
Makine Mühendisi Şeref Hazer, sosyal aktivite ve denizli dışına düzenlenen gezilerin müdavimidir. İşte yine böyle bir gezi ve ziyaret edilen yerin hamam bölümü. Gezerken gözü sütun ve duvara işlenmiş tablolara takıldı. Biz de Şeref Bey’in çok hoşuna giden bu görsel tabloyu fotoğraflayıp arşivimize koymuştuk. Karıştırırken elimize geçti, paylaşalım istedik.

 

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-16-11-2016-c12
ÖNCE SAAT KONTROLÜ
Denizli’nin ün işadamlarından İsmet Abalıoğlu ile kız kardeşi Zümrüt Erikoğlu (ortada)ve eşi Benay Abalıoğlu’nun gençlik yıllarından bir fotoğraf karesi. Hazırlıklar tamam, saat bile kontrol ediliyor ama bir türlü çıkış olmuyor. İsmet Bey, çıkma konusundaki aceleciliğini anlatmaya çalışırken bize de o anda deklanşöre dokunmak düştü.

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-16-11-2016-3
OĞUZ KAĞAN KÖKSAL’IN VALİLİK YILLARINDAN
Denizli eski valilerinden Oğuz Kağan Köksal (1992-1995), mütevaziliği ve kapısını herkese açık tutmasıyla ayrı bir yer edindi halkta. Yine yoğun bir ziyaretçi trafiği. Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Himmetli ile beraberindekileri kabul eden Köksal, onlarla bir süre görüştü ve anılarda kalan bu fotoğrafı çektirdi.

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-16-11-2016-c5
KÜRSÜ OLMASA DA KONUŞURUM
Denizli Rotaryi Kulübü’nün bir toplantısı. Toplantı açılmış, masada oturan Erol Yeşilpınar konuşacak. Ama bunun için bir süre beklemek zorunda. Çünkü Avukat Mehmet Ünal’ın önünde kürsü olmadan da başladığı sözlerini bitirmesi gerekiyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı