REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ

23 Mayıs 2018 Çarşamba

Arşivlerde zamanda yolculuk yapmaya ve yaptırmaya devam ediyoruz. Bu hafta yine size birbirinden özel fotoğraflar sunuyoruz.


KEMAL AYKURT VE EŞİ DAVETTE
Eski Denizli Milletvekillerinden, efsane siyasetçi Kemal Aykurt’un gençlik dönemlerden bir anı. Aykurt ve eşi katıldıkları bir davette, pür dikkat konuşmacıyı dinliyor.


EĞLENCE Mİ? GADDARLIK MI?
Bir dönemlerin sözde eğlencesiydi ayı oynatmak. Düğünlerin neredeyse tamamında yer alan ayı oynatıcıları, geçimlerini de topladıkları bahşişlerden sağlıyordu. O dönemlerde ayıyı sahibi ile güreşirken ya da farklı hareketleri beceriyle yaparken izleyenler eğlenirdi, ancak onların nasıl bir vicdansızlıkla eğitildiklerini bilmezlerdi.



DENİZLİ’NİN İLK HAVUZU
Denizli’nin ilk havuzu İncilipınar’da yapıldı. Ozan Saraçoğlu tarafından projelendirilen havuz, yapım aşamasında bir hayli zorluk çıkardı. Su kaçakları nedeniyle birkaç kez tamirat geçirmek zorunda kalan havuz, daha sonra rayına oturdu, Denizli halkına hizmet vermeye başladı. Havuzun yapım aşamasını gördüğünüz fotoğraftaki kişi ise Avukat Erhan Kundak.

YILDIRIM AVCI KOKTEYLDE
Cengiz Akhisar, Siyasetçi Yıldırım Avcı, Fotoğraf Sanatçısı Zeki Akakça ve Gazeteci Nadir Güleç, katıldıkları kokteylde bir aradalar. Bu kez fotoğrafı çekmek için bir başka arkadaşıma görev verdim ve karede ben de yer aldım.

VALİ GÜLER VE AİLESİ BİRLİKTE
1976 yılında Denizli Valisi olarak görev yapan Hayri Güler, eşi Sevgi Güler ve kızı Günnür Hanım yemekte bir aradalar. Vali Güler ailesi ile sohbet ederken, davetliler çalan müziğin ritmine kendilerini kaptırmış, dans ediyorlar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı