REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ…

1 Temmuz 2015 Çarşamba

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-h01.02.2015

Zaman su gibi akıp gidiyor. Bu hafta paylaştığımız siyah-beyaz ve renkli fotoğraflara bakınca bize hak vereceksiniz. İşte 1967’lerden 2000’li yıllara dönemde birkaç kesit.

resim-4

YAŞLI BAKIMEVİ’NİN TEMELİ ATILIYOR
Denizli’ye kazandırılacak Yaşlı Bakımevi’nin Gümüşler’deki temel atma töreninden bir enstantane… Takvim yapraklarında 12 Mayıs 2004 yazıyor. Törene katılan (soldan sağa) Yüksel Kaşıkçı, Denizli eski Valisi Gazi Şimşek, Denizli Yetim ve Acizleri Koruma Derneği Başkanı İsmail Sever, dönemin Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, eski Gümüşler Belediye Başkanı İbrahim Cinkaya, Denizli Ticaret Odası eski Başkanı Nail Kalemci ve Köksal Fişengi, hayırlı olsun dilekleriyle temele ilk harcı koydular.

resim-1

İNÖNÜ İLE GÖRÜŞTÜLER
1967 yılında bir toplantıya katılmak üzere Ankara’ya giden Denizli Heyeti, daha sonra Denizli Milletvekili Hüdai Oral ve Senatör Hüseyin Atmaca’nın aldığı randevuyla dönemin CHP Genel Başkanı İsmet İnönü ile görüşmüştü. Heyette kimler mi vardı? Sadık Çaputçu, Ahmet Nuri Özsoy, İbrahim Özkan ve İsmail Güventürk…

 

resim-3BABALAR VE KIZLARI
Bir dönem Denizlispor’da birlikte çalıştılar. (Soldan sağa) Denizli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Necdet Yılmaz, işadamı Mustafa Baysal ve Denizli Belediyesi eski Başkanı Ali Marım için yeşil-siyahlı kulübün yeri ayrıydı. Zor günleri de güzel günleri de birlikte yaşayan üçlü için, tutkuyla bağlı oldukları bir şey daha vardı; o da yanlarından hiç ayırmadıkarı kızları.

resim-7

VALİ SAVACI’YA UĞURLAMA YEMEĞİ
Bir dönem kente turizmle ilgili konularda hizmetler sunan Turizm Derneği yöneticileri, Denizli’ye gelen ve giden üst düzey protokol ile de iyi ilişkiler kurmuşlardı. Bu fotoğraf 1978 yılından. Tayini çıkan Vali Sabahattin Savacı, Denizli’den ayrılacak. Turizm Derneği yönetimi, Vali Bey’e bu yemekle veda etti. Yemeğe katılanlar (soldan sağa) Kültür ve Turizm eski İl Müdürü Özden Çandır, Raşit Özkardeş, Vali Sabahattin Savacı, Dernek Başkanı Behçet Çomakoğlu, Coşkun Önen, Valilikte uzun yıllar Özel Kalem Müdürlüğü yapan Süleyman Başsorgun, Fahri Bermant, Mahir Müftüler, Bürhan Saraçoğlu, Selahattin Çandır.

Yorumlar

İbrahim Cinkaya   -  Bağlantı 2 Temmuz 2015, 10:57

Eski günleri görmek ve yaşamak çok güzel.Teşekkür ederim.

Bulut   -  Bağlantı 2 Temmuz 2015, 10:52

Anıları yaşamak ve yaşatmak mutlululuk veriyor

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı