REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ…

16 Temmuz 2014 Çarşamba

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-nostalji-h
Anılar tazelemeye, bugün yerinde yeller esen mekanlardaki buluşmalardan enstantaneler sunmaya devam ediyoruz. Aramızdan ayrılanları rahmetle, uzak diyarlara göç eden dostları da özlemle yad ediyoruz.

ic-2
KİMSESİZLERİN HAMİSİYDİ
İsmail Sever… Yıllarca Denizli Yetim ve Acizleri Koruma Derneği’nin başkanlığını yaptı. Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Yuvası’nda devletin korumasında olan çocuklar için ekip arkadaşlarıyla birlikte hep tatlı bir telaşın içinde oldu. Yanında ise, halen yaşamını avukat olarak sürdüren, o yıllarda Çocuk Yuvası ve Huzurevi Müdürlüğü yapan Feyyaz Yurttürk var. Sohbetin konusu elbette çocuklar… Masadaki diğer konuklar Sevinç Yurttürk, Asım Aykurt (sağ başta) ve eşi Kerime Aykurt. Yıl 1992, yer Pamukkale travertenlerinin üzerindeki Tusan Motel.

ic-5

ANILARDA KALAN İŞADAMLARI LOKALİNDEN
Denizli İşadamları Lokali… İşletmeciliğini Müştak Tavas’ın yaptığı Denizli Belediyesi hizmet binasının çatı katındaki yer, salon sayısının yetersiz olduğu yıllarda törenlerin ve kokteyllerin adresiydi. Yine böyle bir etkinlik ve masadakiler (soldan sağa) Ali Paksoy, Sebahattin Panayır, Şeref Kiraz ve Cengiz Erol.

ic-6

BAŞARIYI TAÇLANDIRAN PLAKET
Denizli’de en uzun süre görev yapan valilerden olan Yusuf Ziya Göksu; ihracat, istihdam, gelir ve kurumlar vergisi ödemede hep ön sıralarda yer alan Gökhan Tekstil’in bu başarısını, şirketin kaptan köşkündeki ismi Ahmet Gökşin’e verdiği plaketle taçlandırıyor.

ic-7
ANTRENMANLAR BİLE İZLENİYORDU
Bir geçmişteki başarılara ve birlikteliğe, bir de şu anda içinde bulunduğu duruma bakıp Denizlispor için “hey gidi günler hey” dememek elde değil. Bu fotoğraf bile o yılların ilgisiyle, günümüzdeki ilgisizliği anlatmaya yetiyor. Yeşil-siyahlı takımın futbolcuları Emsan Doğan Demircioğlu Sahası’nda antrenman yapıyor.

Onları izleyenler ise; (ön sıradakiler) Denizli Sanayi Odası eski Başkanı Feridun Alpat, Denizlispor’a her kademede hizmet veren Ali İpek, dönemin Denizli Valisi Alpaslan Karacan ve Denizli Belediyesi eski Başkanı Ali Marım ile spor camiasının temsilcileri.

ic-8

BEHÇET ABİ COŞTU BİR KERE…
Denizli hukuk dünyasının duayenlerinden ve uzun yıllar Denizli Barosu’na başkan olarak hizmet veren Avukat Behçet Çomakoğlu, balo ve benzeri etkinliklerin en renkli isimlerindendi. Koru Motel’deki bir davette eşi Hikmet Çomakoğlu ile dans pistinde döktüren Behçet Abi, şarkının sözlerini söylemeyi de ihmal etmiyordu.

 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı