REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ…

5 Ağustos 2015 Çarşamba

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-cengiz-akhisar-04-08-2015-h

Bu hafta geçmiş zamanda yolculuk yaparken kentin betonlaşmadığı yıllara dek uzanıyoruz. Bakalım “ben burayı anımsadım” diyen kaç Denizlili çıkacak?

foto-2-ic

ŞİMDİ YERİNDE YELLER ESİYOR
Temeli atan dönemin Denizli Emniyet Müdürü Mehmet Kökdemir… Temeli atılan yer ise, uzun yıllar Denizli’ye Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü olarak hizmet veren Pamukkale yolu kavşağı yakınındaki bina. Günümüzde artık kullanılmıyor. Hani yerinde yeller esiyor denilse abartı sayılmaz.

foto-9-ic

HALEF-SELEF BAŞKANLAR
Yıl 1984… 12 Eylül sonrası yapılan ilk yerel seçimde ANAP’tan Denizli Belediye Başkanı seçilen Ziya Tıkıroğlu (sağda), yanında ise görevi devraldığı askeri yönetimin atadığı başkan Ahmet Acar. Binnur Tıkıroğlu (solda), Ziya Bey ile birlikte, Acar çiftini uğurlarken iyi bir ev sahipliği örneği sergiledi.

foto-4-ic

GENÇLER PİKNİĞE GİDİYOR
Takvim yaprakları yıl olarak 1968’i gösteriyor. Denizli’de iki mesirelik alan var; biri Çamlık, diğeri İncilipınar… İncilipınar, İstiklal’in yakınında olduğundan buraya çok sık giden mahallenin gençleri, arada bir tercihlerini Çamlık’tan yana kullanırdı. Ama ulaşım öyle kolay değil. Minibüs ve otobüs seferleri yok. Böyle zamanlarda devreye at arabasıyla Gündüz Bostancı giriyordu.

foto-5-ic

BURAYI KAÇ KİŞİ HATIRLAYABİLİR?
“Ben Denizliliyim” diyenler, haydi bakalım hafızalarınızı biraz zorlayın ve fotoğraftaki tütün tarlası nerede bilin bakalım… bilemediniz değil mi? Henüz Denizli’nin bu denli göç almadığı, yapılaşmanın yoğunlaşmadığı yıllardan olan bu fotoğraf karesindeki yer, bugünkü İncilipınar Yüzme Havuzu’nun üst tarafındaydı. Şimdi bu alanın küçük bir bölümü dışında tamamında binalar yükseliyor. Bina olmayan yer ise futbol sahası olarak kullanılıyor. Tütün tarlasındakiler de Ferit Çalış ve ailesi…

foto-7-ic
NEREDE SU VAR ONA SORULURDU
Bulgaryalı Mustafa… Böyle tanırdı onu çevresi. Sondaj işi yaptığından Sucu Mustafa olarak da anılırdı. Onu meşhur eden ise bir su kaynağını kolayca bulmasıydı. Nerede su var bilirdi. Öyle ki sondaj işi yaptıracaklar önce ona danışırdı “burada su bulabilir miyiz” diye…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı