REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ

12 Ağustos 2015 Çarşamba

gecmis-zaman-olur-ki-H

Anıları ve geride kalan yılları fotoğraflar çok güzel anlatır. Bazen kendimize bakar ah çekeriz, bazen “aaa burası Denizli mi” diye şaşkın bir ifadeyle sorarız. İşte bu hafta da böyle diyeceğinizi düşündüğümüz fotoğraf karelerinden bir derleme

gecmis-zaman-olur-ki-İC
BU BİNA HERKESE HİZMET VERDİ
Bu binayı bilmeyen yoktur. Kentte şu anda ayakta kalabilen ender eski yapılardan birisi. Candoğan Pakı karşısındaki yapı, farklı alanlarda Denizlililere ev sahipliği yaptı. Bir dönem bir şirketin alışveriş merkezi, daha sonra Halk Eğitim Merkezi olarak da hizmet veren bina, şimdilerde fost food işletmecileri tarafından kullanılıyor.

gecmis-zaman-olur-ki-İC-1jpg
BİR DÖNEMİN MODASINDAN ESİNTİLER
Bu fotoğraf, işadamları Ali Abalıoğlu ve Fuat İnceoğlu’nun gençlik yıllarından. Zaten giydikleri dar ve büyük yakalı gömlekler, İspanyol paça pantolonlar, enli ve kısa bağlanan kıravatlar, o dönemin modasını yansıtıyor. Eh biz de bir anımsatalım istedik.

 

gecmis-zaman-olur-ki-İC-2.-jpg
KINA GECESİ DENİLİNCE AKLA O GELİRDİ
Bir dönem çok yaygın olan, günümüzde hala daha devam eden kına gecesi geleneği çalgısız çengisiz olmaz. 1970’li yıllarda kına gecesi de denildiğinde Çamelili Ramazan ve Şaban Ayaklı’nın ekibi gelirdi. Nerede bir kına gecesi varsa, müzik sesi onların grubundan gelirdi.

gecmis-zaman-olur-ki-İC-5
ORAL ÇİFTİNDEN SİYAH BEYAZ POZ
Arşivimizi karıştırırken elimize çok eskilerden bu fotoğraf karesi geçti. Siyah beyaz nostaljisi yaptıran fotoğraf karesinde objektifimize gülümseyerek bakanlargecmis-zaman-olur-ki-İC-3 ise Dr. Ayhan Oral ve eşi Gülsen Hanım…

BİRİ BANKACI, DİĞERİ HEKİM OLDU
Bu fotoğraf karesi de çeyrek asırlık. Dr. Mehmet Turan, ile eşi Ümran Hanım’ın en mutlu günlerinden birisi. Çocukları Berfu ve Berkan’ın sünnet ettiriyorlar.Bugün orta yaş grubuna doğru emin adımlarla ilerleyen Berfu, Bilkent Üniversitesi Uluslararası İşilkiler bölümünü bitirdi. Berkan ise tıp eğitimi aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı