REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ

19 Ağustos 2015 Çarşamba

denizli-cengiz-akhisar-gecmis-zaman-olur-ki-19-08-2015-h

Bu hafta sizleri 39 yıl öncesine, valilik önündeki Dünya Ormancılık Günü kutlamalarına ve Irlıganlı’daki fidan dikim törenlerine götürüyoruz…

foto-6

BİR DETAY DİKKATİNİZİ ÇEKİYOR MU?
Bu fotoğraf karesi 1976 yılındaki Dünya Ormancılık Günü kutlamalarından. Çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı için protokol yerini almış. Ama bu karede bir şey dikkatinizi çekti mi? Rutin bir tören diyenler için detayı aktaralım. Arka planda görünen yapı, Denizli Belediyesi Hizmet Binası.

foto-5

ORMANCI SELAMI
Dünya Ormancılık Günü kutlamalarında valilik önündeki törende Atatürk Anıtına çelenk koyan ormancılar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusunu böyle selamladı.

 

foto-4

AYRANIMIZI İÇMEDEN GİDEMEZSİNİZ
Dünya Ormancılık Günü kutlamaları kapsamında ağaçlandırma yapılacak. Seçilen yer, o yıllarda belde olan Irlıganlı. Mart ayı olduğundan hava hayli soğuk ama Irlıganlılar, protokolü en iyi şekilde ağırlamanın telaşında. Vali Hayri Güler, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İbrahim Akıncı ve Orman Bölge Müdürü Ekrem Tekin Cıkla, ikram üstüne ikrama hayır demeye hazırlanıyorlardı ki, bu kez elinde tepsiyle genç bir kız geldi. Vali Güler ve beraberindekiler yanık kokulu yoğurttan yapılan ayranı da içip fidan dikimine koyuldu.

foto-9

FİDANI BİRLİKTE DİKTİLER
Vali Hayri Güler, çamur ve soğuğa aldırmadan fidan dikimine gelen Irlıganlıların bu çabasına ortak oldu. Vali Güler, bir fidanı Irlıganlı’dan gelen bir kadınla birlikte dikti. Vali Bey, fidanı çukura yerleştirirken, kadın da toprak attı.

foto-12

NİNE-TORUN FİDAN DİKİMİNDE
Ağaçlandırma çabalarına kadınların desteği dikkat çekti bu törende. Fidan dikenler arasında nine-torun da vardı. Yaşlı kadın fidanı toprakla buluştururken, boynuna sapanını asan torun ise nöbetçi pozunu verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı