REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ…

21 Ekim 2015 Çarşamba

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-21102015-h

Geçmiş zamanda kalan fotoğraf kareleriyle düne dair kırıntıları, anıları sizlerle paylaşmayı bu hafta da sürdürüyoruz.

foto-1

DAVULDA ESAT BEY, GEÇİT RESMİNDE SADIK BEY
“Hey gidi günler hey” dedik, bu fotoğraf karesi elimize geçtiğinde. Denizli iş dünyasının duayeni ve renkli iki siması bir arada olunca, oradaki davetliler “gülümseten muzipliklik ne zaman olacak” beklentisine giriyor. Esat Sivri ve Sadık Çaputçu da bu beklentiyi boşa çıkarmıyor. İşte o anlardan birisi. Fotoğraf 1987’den… Esat Bey, davulu kaptığı gibi tek kişilik bando görevini üstlendi. E Sadık Bey’e de geçit resmini tamamlamak kaldı.

foto-2

HALUK MÜFTÜLER’İ YAD EDERKEN
Yaklaşık iki yıl önce vefat eden Haluk Abi’yi (Müftüler) analım istedik. Yıl 1985… O dönem Denizli Ticaret Odası Başkanı olan Müftüler, bir davette madencilik sektöründe faaliyet gösteren Ulvi Bayram ile sohbet ederken.

 

foto-3

SAKIP AĞA DENİZLİ’DE
Mesajları, nükteleri, tavırları ile Türk iş dünyasının unutulmayan isimlerinden Sakıp Sabancı, fırsat buldukça arkadaş grubuyla geziye çıkardı. Bu gezilerin birisinde yolu Denizli’ye düştü. Karahayıt’taki Colossae Otel bahçesinde karşılaştığımızda, ekmeğini deve turlarıyla kazananların hatıra fotoğraf isteğini kırmadı Sakıp Ağa. Eh bize de deklanşöre dokunmak kalmıştı…

foto-4

AYDA BİR SOHBET
Denizli Devlet ve eski SSK hastanelerinin başhekimliği görevlerinde bulunan Dr. Necdet Durmuş, gazetecilerin sıkı dostuydu. Onlarla fırsat buldukça bir araya gelirdi. Bu karede yer alanlar ile Durmuş, ayda bir kez buluşur, keyifli bir ortamda sohbet ederdi. İşte o anlardan birisi… Fotoğraftakiler: Cengiz Akhisar, Abdülgaffar Nemutlu, Osman Nuri Boyacı, Metin Eltaş, Dr. Necdet Durmuş, Muharrem Aydın, Engin Ünal ve Ahmet Deda…

foto-6

ÖZLEMİŞİZ BU SIRALARI
Denizli’de en uzun süre görev yapan valilerden oldu Vali Yusuf Ziya Göksu. 1996’nın nisan ayından 2003’ün şubat ayına kadar Denizli Valiliği görevinde bulunan Göksu, ilçe, belde, köy ve mahalle gezilerine sıkça çıkar, bu ziyaretlerinde okullara mutlaka uğrardı. İşte böyle anlardan birisinde “özlemişiz bu sıraları” diyerek, işadamı Yaşar Kımıl ve kızı Sevinç Yurttürk ile birlikte girdiği sınıfta sıraya oturup öğretmenleri dinledi.

 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı