REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ…

9 Aralık 2015 Çarşamba

denizli-gecmes-zaman-olur-ki-08-12-2015-h

Bu hafta sizleri 1960’lı yıllara dek uzanan bir geçmiş zaman yolculuğuna çıkarıyoruz. Fotoğraf karelerinde kimler yok ki…

denizli-gecmes-zaman-olur-ki-08-12-2015-1DUAYENLER BİR ARADA
Bu fotoğraf karesinde, Denizli’ye kendi alanlarında hizmet etmiş duayenleri buluşturduk. Doğan Demircioğlu (solda), kurduğu Emsan’ı kısa sürede Türkiye’nin mutfak eşyası sektöründe devler arasına soktu. Denizli’ye istihdam sağladı, ihracatla döviz kazandırdı. Feridun Alpat (ortada), uzun yıllar Denizli Sanayi Odası Başkanlığı yaptı, Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluşunu sağladı. Orhan Koru (sağda), Pamukkale’de uygulanan koruma amaçlı imar planı kapsamında yıkılan Koru Motel ile Denizli turizmine katkı koyanlardan oldu. Demircioğlu’nu rahmetle, Alpat ve Koru’yu şükranla anıyoruz.

denizli-gecmes-zaman-olur-ki-08-12-2015-6

USLU DÖKTÜRÜYOR…
Arşivi karıştırırken bu fotoğraf geçti elimize. Gaziantepli ünlü işadamı Sanko’nun sahibi Abdülkadir Konukoğlu (oturuyor), Denizli’ye çok sık gelir, geldiğinde de adaşı Abdülkadir Uslu’yu görmeden dönmezdi. İşte böyle anlardan birisinde objektifimize yakalandılar. Keyifler yerinde ve Uslu deyim yerindeyse döktürüyor.

 

denizli-gecmes-zaman-olur-ki-08-12-2015-9

BAŞKAN CANDOĞAN’LI DEĞERLENDİRME
Fotoğraf hayli eski, 1960’lı yıllardan. Elimize geçtiğinde hayli şaşırdık. Çünkü 1963 – 1968 yılları arasında Denizli’ye Belediye Başkanı olarak hizmet veren Mehmet Candoğan’ın ender fotoğraflarından birisiydi bu. Masanın etrafındaki diğer isimler Gençlik ve Spor eski Müdürü Yakup Ünel, eğitimci Ali Tokdemir ve işadamı Fuat Dağdeviren ile Candoğan’ın çalışma arkadaşları. Çekildiği yer ise İncilipınar.

denizli-gecmes-zaman-olur-ki-08-12-2015-7
BAYRAM BULUŞMASI
Bozbay Ailesi’nin fertleri bir arada. Bir bayram buluşmasında aileyi bir arada görünce hemen deklanşöre dokunduk. (soldan sağa) Ali Ulvi Akdoğan, Ahmet Bozbay, Fatih Bozbay, Kasım Bozbay, Murat Bozbayoğlu, Faruk Uzunoğlu ve Fazıl Bozbay.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı